– Falcao må vise seg frem

Det sa Louis van Gaal på dagens pressekonferanse. Han antydet også at RvP er tvilsom foran lørdagens kamp mot QPR.

 

  • Det blir opp til Falcao selv
  • RvP er fortsatt skadet
  • Det blir lite aktivitet under overgangsvinduet (tror LvG)
  • Målet er Champions League

Her følger utskrift fa det United-manageren sa under dagens pressekonferanse:

Kan du si hvordan Falcao reagerte på at han ikke var i troppen forrige uke?
– Nei, det blir en sak mellom spiller og manager, ikke for media. Beklager.

Men er  han lykkelig?
– Ja, det tror jeg, det tror jeg.

Louis – er det større sjanse for at han spiller denne  helgen?
– Vi får vente og se, vi får se. Om jeg sier det vil deler av laget mitt bli avslørt. Det vil gjøre det lettere for våre motstandere, og jeg vil ikke gjøre det lettere for dem.

Hvor stor rolle spiller Falcao her; hvor stor fremtid har han her?
– Da må han vise seg frem, slik vi har blitt enige om. Vi har en avtale, og alt er klart. Avtaletiden er ennå ikke over, så han har fortsatt muligheten.

Dere linkes fortsatt til spillere – Strootman, Marquinhos; hvor sannsynlig er det at dere vil opptre aktivt i overgangsvinduet?
– Jeg tror ikke at vi kommer til å være særlig aktive, for det er ikke så mange spillere av et visst format tilgjengelig. Jeg har også sagt at når vi kjøper en spiller, så må han være bedre enn de vi allerede har. Det er en vanskelig jobb.

Louis – tilbake til Falcao: Forstår du interessen for ham, med tanke på at han ble fløyet inn i privatfly på overgangsvinduets siste dag, et stort navn, en stor sum….
– Jo, men for en manager er ikke det så interessant. For en manager er det kvaliteten på trening, opptredenen i kampsituasjon, og man må vurdere det ut ifra kampplanen. Jeg sa det allerede etter kampen mot Southampton, og forklaringen er alltid den samme. Enten en spiller koster £95 millioner eller £5.000, så er det for meg ingen forskjell. Er det så vanskelig å forstå? Jeg tror det må være det, for nå har spørsmålet blitt stilt to eller tre ganger.

– Man må bevise seg selv; det gjelder også for en spiller som koster £95 millioner. Og når jeg ikke liker det jeg ser? Kanskje har det med motivasjonen å gjøre? Da må jeg være slik (ta en avgjørelse). Men det er vanskelig å se fra utsiden.

Regner du med at Robin van Persie blir klar til i morgen?
– Nei, vi får vente og se. Jeg leste i en nederlandsk avis at han er skadet. Så okay, vi får se.

Når det gjelder QPR, så er det bare fem poeng mellom bunnlaget og 12. plass. Tror du nedrykkskampen blir uforutsigbar?
– Jeg er ikke opptatt av nedrykkskampen. Jeg ser oppover, ikke nedover.

– Hvor vanskelig tror du QPR blir, med tanke på situasjonen de befinner seg i?
– Jeg tror spillerne kommer til å gjøre alt for å beseire United. Sånn er det alltid, fordi United er en stor klubb. Manchester United er en av de største, og alle spillere på alle lag ønsker å slå Manchester United.
– QPR har en spillestil som er problematisk for oss. De spiller mange langballer og de har sterke angripere, så det blir ingen enkel jobb for oss. Men vi må vinne, til tross for det.

Du sier at det ikke blir mye business i januar. Er du overbevist om at troppen du har er god nok til å avslutte sesongen på en av Champions League-plassene?
– Det er vårt mål, og det har jeg  sagt helt fra starten av. Vi ønsker jo selvsagt å vinne ligaen, men da må vi vinne kamper som dem mot Southampton og Aston Villa. Når vi ikke gjør det, blir vi heller ikke champions. Vårt mål har hele tiden vært å starte en prosess med mål om å bli blant de fire første, fordi vi ønsker oss til Champions League. Det er fortsatt vårt mål. I øyeblikket har vi spilt 21 kamper, og vi ligger blant de fire. Men vi må kjempe hardt for det, for det er mange andre klubber som har det samme målet.

Og du mener at troppen du har nå er god nok til å klare det?
– Selvfølgelig tror jeg at vi kan klare det, men dette er fotball. Vi tapte mot Southampton, selv om vi var det beste laget. Dette er fotball.