– Skjønte noe var galt i garderoben

MANCHESTER: José Mourinho ga spillerne det glatte lag etter en sløv 1. omgang.

Zlatan Ibrahimovic scoret tre, United holdt nullen og utgangspunktet for returmøtet i Sør-Frankrike neste uke er nesten perfekt.

Likevel var Jose Mourinho alt annet enn sprudlende etter kampen.

– Vi var heldige i 1. omgang

– Vi manglet konsentrasjon. Jeg fikk følelsen umiddelbart da vi kom til garderoben. Det var for mye latter, altfor avslappet og for mye skrål. Assistentene mine hadde samme følelsen under oppvarmingen. Noen av spillerne var ikke fokuserte på å få det rette adrenalinnivået i kroppen før kampstart, forklarer Mourinho.

Etter en sløv 1. omgang der United tillot St. Etienne å komme til den ene avslutningen etter den andre, benyttet portugiseren pausen til å gi spillerne en real skyllebøtte.

HAT TRICK: Zlatan feirer scoring mot St. Étienne. Svensken noterte seg for sitt første hat trick i United-trøyen.

– Da kampen begynte ga vi dem en gratissjanse umiddelbart med en grusom pasning bakover. Det var mangel på konsentrasjon. Det kunne blitt en veldig vanskelig start som det ville vært vanskelig å snu. Jeg trengte virkelig pausen med spillerne. Ja, vi var heldige som ledet 1-0 etter 1. omgang. 2. omgang var en helt annen, sier United-manageren.

– Det blir tøft i Frankrike

Resultatet levner imidlertid ingen tvil om at United nå er storfavoritter til å ta seg videre til åttedelsfinalen. 

– Tre mål og ingen baklengs, jeg tar gjerne dette hver gang vi spiller. Men vi vet at atmosfæren er bra på deres hjemmebane, så det blir vanskelig. Vi må holde fokuset, og i tillegg har vi har Ligacup-finalen bare tre dager etter. Å gå videre til neste runde er viktig, sa Mourinho til BT Sport like etter kampen.

Med det tette kampprogrammet som nå venter må United-manageren rullere på laget.

– Jeg prøver alltid å skape balanse i laget når jeg roterer på spillerne. Jeg vil imidlertid alltid stille med et sterkt lag. Fotball er fotball. Etter min erfaring er ingenting umulig, legger portugiseren til.

PS!United må klare seg uten Ander Herrera i bortemøtet i St. Etienne. Han pådro seg gult kort og må sone karantene.