Evra ute av VM

KARAKTERBOK: Ingen stor kamp for Frankrike da Die Mannschaft sendte dem ut av VM.

FRANKRIKE – TYSKLAND

Kvartfinale VM, i Rio de Janeiro
04.07.2014, 18.00

1-0 (Mats Hummels, ’13)

Innflytelse på kampen: Burde han ha scoret? Tja, nja. Frankrike fikk frispark i samme posison som Tyskland da deterning3 scoret, og Evra ble spilt fri i 16-meteren med et høyt innlegg, men klarte ikke å gjøre noe med ballen, ettersom det ble litt høyt for United-backen som ikke rakk helt opp. Hadde det vært Benzema som var der, og ikke Evra, hadde det kanskje endt annerledes.

Defensivt var han sløv. Etterlot seg store rom på venstrebacken, og forsvarskollega Sakho måte ofte opp og tette rommet da Evras manglende tilstedeværelse tillot tyskerne å angripe på sin høyrekant. Hadde ingen avgjørende feil, men slo heller aldri det avgjørende innlegget.

Samspill: Kombinerte periodvis fint med Blaise Matuidi – mannen som opererte på Frankrikes venstre midtbane i den Deschamps-komponerte midtbanetrioen bestående av Matuidi, Cabaye og Pogba.terning2

Prøvde ofte å sende Benzema fri med gjennombruddspasninger, men lyktes aldri med det. Det defensive samspillet satt heller ikke helt som Deschamps trolig hadde sett for seg. Sakho måtte fylle Evras rom på backen i blant, mens Evra kom joggende fra midtbanen – noe som etterlot mye rom for tyskerne.

Offensive bidrag: Ble ofte med fremover da Frankrike angrep, men hadde lite å stille med mot et kompakt Tyskland-terning2forsvar. Prøvde seg på et par innlegg samt noen gjennombruddspasninger, men det ble for upresist fra 33-åringen.

Bevegelser: Var veldig ofte med fremover, kom på overlap, og slo inn fra venstrekanten. Ble veldig ofte sett ute avterning2 posisjon, lå høyt i banen, uten de gode, gamle helhjertede – nødvendige – defensive løpene for å hindre angrep fra Tysklands høyreside.

Får plusspoeng for: Bidro – forsøkte iallefall – offensivt på Frankrikes venstreside.

Får minus for: Ofte ute av posisjon.

Stjernefaktor: Det er ikke tvil om at Patrice Evra er en stor del av Frankrike-garderoben, og er en av de spillerne medterning2 flest landslagskamper for det nåværende Les Bleus-mannskapet. Men nå begynner den mangeårige United-spilleren å aldre, og det begynner med andre ord straks å se ut som om har sett sine siste dager som Frankrike-spiller. Utmerker seg ikke noe spesielt, og er uten tvil en av Frankrikes svakheter.

Verdt å merke seg: Patrice Evra var Frankrikes eldste spiller på banen mot Tyskland.

Helhetsinntrykk: Ikke særlig bra. Evra har sett sine beste dager, men er fortsatt det beste Frankrike har å stille med påterning2 venstrebacken enn så lenge – kanskje den unge Lucas Digne stjeler United-backens plass straks? Uansett – opptredde ofte som i United de seneste årene, står utenfor backlinjen, og står veldig dårlig posisjonert ved angrep imot, og etterlater seg enorme rom på venstrekanten. Ikke imponerende offensivt heller, og

Selve kampen:

Den såkalte «midtbanekrigen» som så mange pratet om i forkant av kampen ble totalt dominert av tyskerne, og det var Joachim Löws mannskap som sto for underholdningen innledningsvis. De fikk også uttelling etter 13 minutter da de vant et frispark inne på Frankrikes banehalvdel. Toni Kroos løftet ballen inn i feltet. Der knuste Mats Hummels Real Madrid-stopper Raphaël Varane i luften og stanget inn 1-0.

Folk spådde mange mål, men det ble en rolig andreomgang for begge lag sin del. Tyskland stengte butikken, og franskmennene fikk en svært tøff jobb med å angripe.

Hva nå:

Frankrike er ute av VM, og Patrice Evra må pakke sekken og se seg tilbake til Manchester og Aon Training Complex.

Dette blir nok det siste vi ser av Evra i mesterskapsammenheng også, da nevnte Lucas Digne mest sannsynlig har spilt seg til fast plass på laget innen EM 2016.