– Evig takknemlig

David Beckham takker Sir Bobby Charlton for sin fantastiske karriere.

David Beckham ble et av fotballverdens største ikoner i moderne tid.

En utsøkt høyrefot kombinert med et utseende og stil som smeltet mangt et ungpikehjerte gjorde Beckham til en merkevare både på og utenfor banen.

Men hadde det ikke vært for Sir Bobby Charlton er det ikke sikkert at den spede gutten fra Chingford i Øst-London hadde nådd stjernehimmelen.

TREKKPLASTER: David Beckham ble en stor stjerne i Premier League, men merkevaren Beckham var så sterk at han ble en av de største profilene i MLS også.

– Jeg er evig takknemlig og skylder Sir Bobby alt. Hadde det ikke vært for ham hadde jeg neppe ftt muligheten til å spille for klubben jeg var en stor supporter av, sier Beckham i BBC-programmet «Sir Bobby Charlton at 80».

Beckham var en talentfull unggutt da han deltok på United-legendens fotballskole. Charlton la merke til lysluggen og tipset United om han. 

Resten er, som det så fint heter, historie.

– Det var starten på min United-karriere. Sir Bobby har hatt mye suksess, men har alltid hjulpet andre. Det er det som er så spesielt med ham. Han nyter stor respekt for det han gjorde på banen, men kanskje enda mer for det han har gjort utenfor banen, sier Beckham.