Everton snudde og vant

Mats Møller Dæhlis scoring holdt ikke for Manchester United U18.

Paul McGuinness’ gutter dro til Everton i håp om å reise kjerringa etter å ha rotet bort en tomålsledelse mot Huddersfield Town sist, men rødtrøyene måtte reise tomhendte hjem fra Merseyside.

Det så riktignok riktig så yst ut da Mats Møller Dæhli sendte United i føringen allerede etter 13 minutters spill, men Everton tok etter hvert mer og mer over grep om kampen. Og etter 53 minutter fikk vertene lønn for strevet da et skudd fra nærmere 30 meter suste inn i nettmaskene bak Pierluigi Gollini, som for øvrig fikk en etterlengtet opptur med flere gode redninger i formiddagens kamp.

Bare ett minutt i forveien hadde Everton vært frempå med en lobb i tverliggeren.

Manchester United U18 slet i den kraftige motvinden etter hvilen, men likevel evnet de å skape et par småfarlige sjanser ved Andreas Pereira, som etter litt kluss endelig har fått papirarbeidet i orden. Det var imidlertid Everton som trakk det lengste strået på Finch Farm, og avgjørelsen skulle falle etter 81 minutter da blåtrøyene plutselig kom to mot to.

Vertenes trepoenger gjør at de nå befinner seg på en femteplass på tabellen med 43 poeng på 28 kamper, mens United på sin side ligger neste nederst – på niendeplass – med 24 poeng. Riktignok har rødtrøyene både to, tre, fire og til og med fem kamper til gode på de øvrige lagene i ligaen, men faktum er uansett at laget kun har maktet å tilrive seg én seier siden november.

Kampen ble ikke TV-overført, hvilket gjorde at det var begrenset med oppdateringer fra oppgjøret. United.no har imidlertid samlet de viktigste hendelsene nederst i denne saken.

Spillerstall Tabell StatistikkTerminliste

_________________________________________________________________________

Everton U18 – Manchester United U18 2-1

Manchester United U18: Pierluigi Gollini – Liam Grimshaw, Luke McCullough, Nick Ioannou, Tyler Blackett – Mats Møller Dæhli, Ben Pearson, Joe Rothwell – Gyliano van Velzen (James Wilson, 71.), Sam Byrne (Tom Lawrence, 71.), Andreas Pereira (Matthew Wilkinson, 86).

Benken: Liam Jacob, Jack Rudge.

1. Kampen på Finch Farm er i gang.

5. United har åpnet best.

8. Det har tidligere vært noe rot i forbindelse med papirarbeidet til Andreas Pereira, men arbeidstillatelsen gikk i orden nå på onsdag. Debutanten fyrer av et skudd fra nærmere 30 meter, og Evertons sisteskanse må hente frem en redning. Kampens første sjanse.

13. 0-1 – Manchester United U18 tar ledelsen ved Mats Møller Dæhli! Nordmannen mottar ballen fra Byrne og curler ballen inn i målet bak Everton-keeperen.

21. Dæhli legges i bakken på 25 meter, og United får frispark. Blackett smeller, men ballen går rett i muren.

32. Pierluigi Gollini har slettes ikke fått noen god start på sin fortsatt relativt ferske United-karriere, og den unge italieneren har startet usikkert mellom stengene også i dag.

38. Snakk om svar på tiltale! Gollini varter opp med en fantastisk redning etter et Everton-frispark.

39. Og igjen må Gollini i aksjon! Sisteskansen spiller på seg sårt tiltrengt selvtillit nå.

45. Lagene går til pause på stillingen 1-0 til Manchester United.

46. Andre omgang settes i gang. Manchester United U18 skal spille de siste 45 minuttene i sterk motvind.

50. Everton har kommet best i gang, og vertene har tvunget Gollini i aksjon ved et par anledninger.

52. En Evertons-spiller forsøker å chippe over Gollini. Italieneren er sjanseløs, men blir reddet av sin beste venn – tverliggeren.

53. 1-1 Everton utlikner etter 53 minutter. En blåkledd fyrer løs og treffer ba fra 30 meter.

62. Everton åpnet andreomgangen klart best, men United er mer med nå.

73. DOBBELTBYTTE FOR UNITED U18: Lawrence og Wilson kommer inn for Byrne og Van Velzen.

79. Pereira viser frem det tekniske reportoaret sitt, men skuddet går via en Everton-fot og til corner.

81. 2-1 – Everton har snudd kampen. Vertene kommer to mot to, og til slutt får de en enkel oppgave med å sette ballen inn i mål fra kloss hold.

86. UNITED FORETAR ET BYTTE: Pereira går ut, inn kommer Wilkinson.

90. Kampen er slutt, Everton vinner 2-1.