Fikk kapteinen utvist i åpningsminuttene – holdt nullen likevel

Manchester Uniteds U23-lag fikk besøk av Brighton på Leigh Sports Village fredag ettermiddag, og United fikk det tøft etter en tidlig utvisning av kaptein Will Fish.

United måtte kjempe tappert resten av kampen, og klarte å redde det ene poenget. Det ble 0-0, og mye av æren for det skal gå til keeper Matej Kovar, som gjorde flere gode redninger.

Shola Shoretire spilte litt over en time for United.

STARTET FOR UNITED: Shola Shoretire.

Marerittstart for United

Kampen startet egentlig ganske rolig, men i kampens sjette minutt skjedde det noe som forandret mye.

Brigtons Tanimowo ble spilt gjennom, og løp i retning av Uniteds mål, men ble lagt i bakken av United-kaptein Will Fish like utenfor sekstenmeteren. Hindring av en åpenbar scoringsmulighet, mente dommer, og trakk etter litt betenkningstid opp det røde kortet.

Dermed måtte United spille resten av kampen med ti mann.

UTVIST: Will Fish.

Brighton-dominans

Ethan Galbraith gikk bak i midtforsvaret, og etter noen minutter med Brighton-dominans så hevet United seg litt, og begynte å skape litt selv også, og hadde spesielt noen farlige dødballer fra Shola Shoretire.

Uansett var det ingen tvil om at Brighton var best i førsteomgangen, og Matej Kovar var svært travel, og hadde flere gode redninger.

Brighton burde trolig også hatt et straffespark da Shoretire la en Brighton-spiller i bakken i eget felt, men dommer var ikke helt optimalt plassert, og han vurderte det ikke som et straffespark.

Det stod 0-0 til pause, mye takket være Kovar i United-buret.

MÅTTE HJELPE TIL I FORSVAR: Joe Hugill.

Bytter forandret kampen – en liten stund

Andreomgang var lenge ganske kjedelig, for Brighton slet med å skape sjanser mot United, mens United så ganske døde ut i beina, og skapte ingenting.

I det 64. minutt gjorde Neil Wood et dobbeltbytte, hvor Álvaro Fernández og Dillon Hoogewerf kom inn for Martin Svidersky og Shola Shoretire, og med litt innbytterenergi skapte United flere brukbare muligheter til å ta ledelsen.

Plutselig så United ut til å være laget som spilte elleve mot ti.

Mot slutten av oppgjøret tok uansett Brighton klart over igjen, og Matej Kovar måtte igjen storspille for å holde måkene fra sørkysten unna, og spesielt Evan Ferguson og Moises Caicedo (som lenge var koblet til United) hadde flere gode muligheter for bortelaget.

United hadde en kontringsmulighet på overtid, men klarte ikke å utnytte den, og det endte målløst på Leigh Sports Village – det skjer ikke ofte.

Se tabellen i U23-ligaen her – selv om utvikling selvsagt er viktigere enn tabellposisjon på dette nivået.

U23: Manchester United 0–0 (0-0) Brighton

Premier League 2
Leigh Sports Village

Rødt kort: Will Fish (6.).

Manchester United: Matej Kovar – Harvey Neville, Will Fish  6. , Max Taylor, Reece Devine – Martin Svidersky (Álvaro Fernández, 84.), Ethan Galbraith – Mark Helm, Shola Shoretire (Dillon Hoogewerf, 84.), Charlie McCann – Joe Hugill.
Ubenyttede innbyttere: Radek Vitek, Charlie Savage.

1: Kampen er i gang.

5: Rolig start, så vi nevner heller at United vant motsatt oppgjør 5-2. Den gang scoret Hannibal Mejbri, Shola Shoretire, Mark Helm, Álvaro Fernández og Arnau Puigmal. Jensen Weir, som spiller for Brighton i dag også, scoret begge for Brighton.

6: Rødt kort til kaptein Will Fish! Oioi, da blir ikke dette enkelt for United. Frispark like utenfor sekstenmeteren for Brighton. Fish stoppet en åpenbar scoringsmulighet der.

7: Kovar med bra redning på godt frispark.

12: Brighton dominerer her nå, naturlig nok. Ethan Galbraith har gått tilbake i midtforsvaret for Fish, for øvrig. McCann, Helm og Shoretire ligger nå noe dypere, og Hugill kan nok fort bli litt alene på topp om ikke United får kampen inn i sitt spor.

20: Frispark i innleggsposisjon, men Sviderskys innlegg går rett til keeper.  Viktig at United utnytter de situasjonene, men United ser uansett litt bedre ut nå.

29: Kovar med en god redning på lovende Furlong-skudd. Det påfølgende hjørnesparket heades utenfor.

31: Brighton så ut til å bli snytt for et straffespark nå. Shoretire som la en motstander i bakken i eget felt.

34: Et Shoretire-frispark skaper litt panikk i Brighton-feltet, og kunne endt med et selvmål, men det ble heller hjørenspark.

35: Hjørnesparket skaper også trøbbel for Brighton. Nytt hjørnespark, og det er også godt slått, men Brighton får klarert. Seagulls kontrer, og er gjennom, men Kovar redder igjen.

43: Ethan Galbraith sleiver en klarering rett til en motspiller, men heldigvis går skuddet utenfor. Stor Brighton-sjanse.

45: Brighton kommer seg til en avslutning på et hjørnespark, men Kovar griper den. Pussig at ikke Moises Caicedo ikke fikk stusset den inn, egentlig.

PAUSE. 0-0.

46: Andre omgang er i gang.

54: Lite som har skjedd hittil denne andreomgangen. Slik sett en vesentlig start på denne omgangen enn den første.

62: United ser ganske kjørt ut. Mange som har jobbet hardt her, så nå er det et bytte eller to på gang, ser det ut til.

64: BYTTER: Dillon Hoogewerf og Álvaro Fernández kommer inn for Shola Shoretire og Martin Svidersky. Da flyttes kanskje Galbraith litt fremover i banen igjen.

65: Oisann, nesten en drømmestart for innbytterne. Hoogewerf får ballen (og han fikk den vel fra Fernández), og han går innover og sender avgårde et brukbart skudd. Keeper redder, men er vel Uniteds best sjanse i åpent spill.

68: United har sett langt, langt bedre ut etter byttene. Rett og slett på grunn av innbytterenergi. Men nå holdt Matej Kovar på å forære Brighron enten et mål eller et straffespark etter et dårlig utspill, men heldigvis retter han det opp.

71: Stor sjanse for United i boksen etter lavt innlegg fra Fernández! Flere spillere snder avgårde skudd som blokkeres. Hoogewerf med skudd utenfor i andre bølge.

80: Caicedo får stå alene på bakerste stolpe på et hjørnespark, og han skyter, men Kovar med en fin redning.

82: Brightons Ferguson får stå alene, men header utenfor. Brighton ser farligst ut nå etter noen gode United-minutter.

84: Nytt skuddforsøk fra Caicedo, Kovar er godt nede og får reddet den også.

86: Ny stor sjanse for Ferguson, men Kovar med en veldig god redning.

90+2: United med kontringsmulighet på overtid, men Joe Hugills pasning inn til Charlie McCann var ikke presis nok, dessverre!