– Etter min første trening innså jeg ting en ikke legger merke til fra utsiden

– Jeg vil snakke litt om min opplevelse i [United].

I en Instagram-video har Alexis Sánchez snakket om den vanskelige perioden i Manchester United.

31-åringen skal ha blitt feilsitert flere steder, men det er uansett en del interessant han har å komme med.

– Jeg tror jeg hadde en avtale med City, men ting skjer i fotballen, og muligheten til å gå til United dukket opp. Det var et fristende tilbud, og det var en vakker mulighet for meg. Jeg likte klubben veldig godt som barn.

Chileneren skal raskt ha merket at noe ikke var helt som det skulle i José Mourinhos United.

– Til slutt signerte jeg for United uten å bli informert, og uten å være klar over, hva som foregikk internt i klubben for øyeblikket. Etter min første treningsdag med mine lagkamerater og trenere, så innså jeg ting en ikke legger merke til fra utsiden.

– Jeg innså mange ting etter min første trening, og jeg dro hjem og sa til familien min og agenten min: «ikke send meg kontrakten». De lo selvsagt av meg.

Det siste sitatet skal slik vi tolker det leses som et hint om at han ønsket å forlate United igjen med en gang, men uten at han skal ha sagt det eksplisitt slik noen har skrevet, og sitatet fungerer ikke helt når en oversetter det. «Kan vi ikke rive fra hverandre kontrakten, og dra tilbake til Arsenal?» er et av flere forsøk vi har sett på å oversette det, men ut fra hva vi skjønner, så sa han ikke dette.

JANUAR 2018: Alexis Sánchez signerte for United. Det hadde kanskje vært best for begge parter om ikke det skjedde, i etterpåklokskapens navn.

– På det tidspunktet var det noe som ikke føltes bra eller riktig. Månedene gikk, og og jeg fortsatte å ha denne følelsen, og jeg innså at vi ikke var et skikkelig lag. Vi stod ikke samlet på dette tidspunktet. Jeg forteller bare om opplevelsen jeg hadde av det.

– Journalister snakket uten å vite noe om hva som foregikk bak kulissene. De irriterer deg og sårer deg ved å si at ditt og datt bare er din feil. De forstår ikke at miljøet påvirker spillerne. Om vi som klubb og lag ikke står sammen som en familie, og som ett, så vil det påvirke enhver spiller. Vi stod ikke samlet, og det kunne en se på banen. Det var ikke en enkeltspillers feil, men fordi de måtte skylde på noen så fikk alltid jeg skylda. Noen ganger spilte jeg ikke engang, eller jeg spilte 20-30 minutter, men det var alltid min feil. Selvsagt visste jeg at jeg kunne spilte bedre, og det gjorde jeg ikke, men ifølge dem var det alltid min feil, og jeg følte meg ikke bra, jeg var ikke fornøyd.

– Det var en kamp mot West Ham [september 2018, da West Ham vant 3-1 mot Mourinhos United] hvor jeg ikke engang ble tatt ut i troppen, og det hadde aldri skjedd med meg før, og det såret meg veldig. Kunne det virkelig være slik at jeg var en av de beste i Premier League fem måneder tidligere, men nå var jeg ikke engang på benken? Etter det dro jeg hjem, og var veldig trist, og den neste dagen trente jeg dobbelt. Det er slik jeg er: jeg prøver å gjøre mitt beste, og fotballen er det jeg elsker.

FUNGERTE IKKE: Alexis Sánchez følte ikke at United fungerte som et lag.

– Neste sesong [egentlig senere samme sesongen som nevnte West Ham-kamp, red.anm.] fikk vi en ny manager, og jeg bestemte meg for å snakke med ham. Jeg fortalte ham at jeg trengte frisk luft, og Inter var en mulighet, og han sa «ok, ikke noe problem», og lot meg ta den muligheten.

Sánchez har ikke bare negative ting å si om United.

– Nå føler jeg bare på takknemlighet til United for at klubben ga meg muligheten til å bære drakta, og å representere dem. Det sårer meg veldig at jeg ikke var i stand til å gi dem det de ønsket. Hvis miljøet da jeg ankom var mer positivt, og mer som en familie, så ville ting kanskje vært helt annerledes eller bedre.

– Jeg var ikke fornøyd med miljøet [i klubben] på den tida, og lydene fra utsiden hjalp ikke. Det var en periode jeg lærte fra som spiller og som person, sa Sánchez, som gjorde det klart at han ønsket å vinne alt som United-spiller, og å gjøre fansen fornøyde.

Slik gikk det ikke, og Sánchez forlot i sommer United, og endte med 45 kamper og 5 mål for Manchester United.

BESTE ØYEBLIKK/KAMP: Uniteds snuoperasjon mot Manchester City på bortebane er kanskje det mange vil huske mest med glede når det gjelder Alexis Sánchez. Chileneren var svært god der, og bidro med to målgivende pasninger, da United sørget for at City ikke fikk feire seriegull etter å ha slått United.