Ett steg nærmere Wembley

REFERAT: League Two-laget Cambridge United ble slått 3-0 på Old Trafford i FA-cupens fjerde runde.

Juan Mata- og Marcos Rojo-scoringer før pause og én scoring av innbytter James Wilson i andreomgang var nok til å tukte League Two-laget.

Da det ble klart at United hadde trukket FA-cupens lavest rangerte lag 5. januar var det mange som så for seg en enkel bortekamp før det var videre til neste runde. Slik ble det ikke, og etter 0-0 borte mot Cambridge måtte det en omkamp på Old Trafford til.

Manchester United v Cambridge United - FA Cup Fourth Round Replay
MARCOS ROJO: Fikk sin første United-scoring.

Og avansement ble det for Louis van Gaal & co., som nå er ett steg nærmere cupfinalespill på Wembley 30. mai. Men først må Preston North End overvinnes.

Ellers var det gledelig at Ashley Young kom inn som innbytter etter å ha vært skadet noen uker.

Det tok ikke mer enn ett minutt før bortelaget kunne tatt en overraskende 1-0-ledelse på Old Trafford. En forferdelig støttepasning av Daley Blind ble plukket opp av Tom Elliot som kom seg fri med David De Gea, men fra like utenfor 16-meteren sendte han ballen rett i stolpen og ut.

To mål i førsteomgang

Etter stor United-dominans de første 25 minuttene kom endelig uttellingen. Ángel Di Marías lange innlegg fra venstre ble headet ned av Marouane Fellaini til Juan Mata som på direkte hælflikket ballen videre i mål via tverrliggeren.

Syv minutter senere gjorde Marcos Rojo 2-0 med sin første scoring for rødtrøyene. En corner for hjemmelaget endte til slutt opp hos Robin van Persie. Nederlenderen la inn til Rojo som headet ballen bak Cambridge-sisteskansen fra syv meter.

EX-RED: Luke Chadwick – her avbildet for Englands U21-landslag mens han fremdeles var i United. Chadwick spilte fra start for Cambridge.

Minutter før pause fikk Wayne Rooney en gyllen mulighet til å øke til ytterligere 3-0. Han, med en ballførende Di María ute til venstre, stormet mot et vaklende Cambridge-forsvar. Argentineren slo en perfekt pasning inn mot en nesten alene Rooney, men kapteinens sleiv-volley gikk et par meter utenfor mål.

Det tok nesten 20 minutter før neste store sjanse kom for rødtrøyene. Di María serverte Van Persie som headet ballen ned til seg selv og fyrte av fra seks meter – dessverre for nederlenderen sto en kompetent Cambridge-målvakt i veien.

Innbytter Wilson gjorde 3-0

Minuttet senere ble han byttet av til fordel for James Wilson.

To minutter senere kom Di María seg til skuddmulighet. Fra om lag 23 meter fyrte han av med strak rist, men Chris Dunn fikk slått ut til corner.

Innbytter Wilson fikk også uttelling. Fra like utenfor 16-meteren dro han seg forbi en Cambridge-forsvarer før han sendte ballen via Dunns fingertupp og inn i lengste hjørne.

TILBAKE: Ashley Young returnerte fra skade like før slutt.

Nå venter altså Preston North End i neste runde av turneringen, etter at de slo Sheffield United 3-1 tirsdag kveld.