Et stadig synkende skip

Rodrigo Possebon har funnet ny arbeidsgiver – på fjerde nivå i brasiliansk fotball. Her er historien om mannen som for drøye to år siden spilte for Manchester United.

For under to og et halvt år siden spilte han kamp for Manchester United. Nå er han klar for Mirassol, et lag som spiller i Serie D i Brasil. Hva skjedde egentlig med mannen som ble omtalt som et stort talent da han kom til United i 2008?

Omtrent samtidig som Da Silva-brødrene steppet inn på Carrington for første gang, ankom Possebon samme sted. Allerede samme sommer fikk han, sammen med Tom Cleverley og Craig Cathcart, være med på pre-season-turnéen i Sør-Afrika.

– Rodrigo er en høy, elegant midtbanespiller som er en idealistisk moderne fotballspiller. Han har veldig gode ferdigheter og er en stødig boks-til-boks-spiller, sa daværende akademimanager Brian McClair like etter at Possebon hadde ankommet klubben.

Fikk sjansen i flere ligakamper

19 år gammel ble han kastet rett ut i det. I serieåpningen mot Newcastle i 2008/09-sesongen kom han innpå for sin debut en snau halvtime før slutt. Rafael fikk også sin første kamp for United i denne kampen.

Mot Portsmouth i neste runde var det duket for nok et innhopp, og mot Middlesbrough i tredje runde av Ligacupen én måned senere fikk han sin første kamp fra start.

Det var også begynnelsen på slutten for brassen. En hårreisende takling fra Emmanuel Pogatetz – som fullt fortjent fikk en tidlig dusj – sendte Posseban av banen på båre med en oksygenmaske som hjelp mot smertene.

– Det er forferdelig for en gutt i sin første start og skade seg slik. Jeg tror alle var numme i ti minutter etter taklingen. Jeg så noen få repriser av den, men vil ikke se den igjen. Den var bare fryktelig, sa Sir Alex etter kampen.

Skaden var ikke så alvorlig som først fryktet, men det satte likefullt Possebon tilbake. Innhoppet mot Hull i siste seriekamp den sesongen, en kamp som var helt ubetydelig for et United-lag som allerede hadde sikret ligagullet, skulle vise seg å bli Possebons siste kamp i den røde drakta.

Fra en nedtur til en annen

Deretter ventet et mislykket opphold i Braga. Han skadet seg helt i starten av oppholdet og havnet i tillegg på kant med treneren, noe som førte til at han ble sendt tilbake fra Portugal før utlånet hadde utløpt. Han fikk kun én kamp.

Den brasilianske storklubben Santos sikret seg midtbanespillerens tjenester sommeren 2010, men han fikk ikke alt for mange sjanser i ligaen. I Sao Paulo-statsmesterskapet fikk han en håndfull kamper, men oppholdet ble aldri helt som ønsket og han forlot klubben etter 2011-sesongen.

Han ville nemlig prøve lykken i Europa igjen. Men i Vicenza i italiensk Serie B fikk han ikke én eneste seriekamp, og han forsvant raskt videre til Criciúma i brasiliansk Serie B. Oppholdet der ble omtrent like mislykket.

Brasiliansk Serie D neste

Nå er han klar for fjerdedivisjonsklubben Mirassol FC. Et karrierefall er noe man må forvente når man forlater United, men få kan vise til et like stort et som Possebon.

Paulo Freitas, Sky Sports’ korrespondent i Brasil, hevder imidlertid at Possebon aldri ble ansett som en kommende storspiller i hjemlandet.

– Skadene ødela han, men det er fortsatt overraskende at han ble omtalt som lovende i United. Han var aldri mer enn gjennomsnittlig i Brasil, skriver han på Twitter.