– Et uforståelig sjansesløseri

Juan Mata best på United.no-børsen, mens andre straffes for sjansesløseri etter 2-2-kampen mot Leicester.

De fleste trodde de to fulltrefferne til Uniteds spanske matador skulle være nok til å snu kampen på King Power Stadium, men på overtid straffet Harry Maguire et sløsende Mourinho-mannskap med sin 2-2-scoring på overtid.

Mata belønnes for fine prestasjoner på vår spillerbørs, mens Victor Lindelöf, Phil Jones og Chris Smalling alle kritiseres for svakt forsvarsspill ved baklengsmålene som gjør at City nå topper tabellen hele 13 poeng foran United.

David de Gea – 6

Stødig når han settes på prøve, men kan lite gjøre med de to scoringene, i alle fall den første. Redder et langskudd tidlig i kampen og hindrer også et hjørnespark med en utboksing.

Victor Lindelöf – 5

Mourinho snakket om Lindelöfs erfaring før avspark, men svensken står igjen med minus i margen etter sin første kamp som høyreback i United-trøya.

Medskyldig i et passivt United-forsvar på 0-1 og slipper Harry Maguire på et frispark i første omgang. Viktig blokkering innledningsvis i andre omgang, men et gavmildt United-forsvar kunne nok trengt Antonio Valencia i jula.

Phil Jones – 6

Danner det som har vært et stødig engelsk stopperpar med Smalling, men måten han jogger etter Vardy på 0-1 er uforståelig med hensyn til Leicesters kontringsstyrke. Da hjelper det lite å spurte når du først oppdager faren. Løfter seg etter det.

Chris Smalling – 6

Den i forsvaret som klarer seg best på en ganske så middels dag, helt til han av en eller annen grunn ikke får klarert frisparket foran Harry Maguire på 2-2. Samtidig kan nok skylden deles med Young. Noen gode involveringer tidligere i kampen, men det blir raskt glemt etter et slikt overtidsmål.

Ashley Young – 5

Mourinho velger å holde den tidligere vingen på venstreback fremfor å bruke han på høyre der Valencia mangler. Ikke veldig involvert i det offensive, noe som i og for seg er naturlig når United stiller en firer mot et solid Leicester-lag. Burde fulgt Maguire på overtid.

Paul Pogba – 6

Kapteinen leverer ikke det Premier League-comebacket vi ventet på og United trengte. Ligger dypt og gjør i grunn en god jobb defensivt, men på egen banehalvdel forårsaker han ikke Leicester den type skade som gjør franskmannen fryktet, bortsett fra en presis gjennombruddspasning til Rashford i andre omgang. Frustrerende fordi vi vet hvor innflytelsesrik han kan være.

Nemanja Matic – 6

Serberen har en egen evne til å ta lagkameratene i nakken og skape balanse når United sliter. Tar tak i andre halvdel i baklengsmålet og skaper faktisk mer enn Pogba.

Juan Mata – 8

For en julegave spanjolen hadde på lur til Mourinho. Kunne levert gavene til julenissen i tusenvis av piper med den samme venstrefoten han snudde kampen mot Leicester med.

Lur og presis når han parkerer ballen i nettmaskene forbi Maguire og Wes Morgan og utenfor Kasper Schmeichels rekkevidde på 1-0. Minst like sterk med kremtøflene når han bøyer inn sitt sjuende frisparkmål i Premier League. Et sjansesløseri av en annen verden gjør at han ikke blir matchvinner.

I tillegg er det verdt å merke seg at 29-åringen gjør en solid jobb som førsteforsvarer.

Jesse Lingard – 6

Får et lite pluss for målgivende på Mata-scoringen. Burde også hatt sitt eget navn i målprotokollen, men setter ballen i stolpen etter å ha rundet Schmeichel. Det straffer seg når seieren glipper.

Ut etter 76 minutter for Ander Herrera.

Anthony Martial – 5

Franskmannen er gjerne enten spektakulær eller frustrerende. Mot Leicester stoppet majoriteten av raidene i beina på revenes forsvarsrekke. På slike dager kan det lønne seg å gå for den enkle løsningen. Brenner en kjempesjanse alene med Schmeichel rett etter pause.

Ut etter 70 minutter for Rashford.

Romelu Lukaku – 7

Viser en ny side av seg selv med to kremstikkere til Martial og Lingard som begge burde takket for god service med scoring. Selv er Lukaku knapt involvert innenfor Leicesters 16-meter, noe som naturligvis kan ha en sammenheng med motstanderens høyreiste midtstoppere.

Marcus Rashford – 5

Spiller de siste 20 minuttene for Martial. Gjør som Lingard – runder Schmeichel, uten å sette ballen i mål.