– Et stolt øyeblikk for meg

Det var spesielt for Harry Maguire da Ole Gunnar Solskjær fortalte ham at han er Manchester Uniteds nye kaptein.

Den tidligere Leicester-stopperen overtar kapteinsbindet fra Ashley Young, som fredag signerte for Inter.

– Det er et stolt øyeblikk for meg, og det er en ære å være utnevnt som kaptein for denne fantastiske klubben. Jeg har båret kapteinsbindet tidligere, men å få utnevnelsen er virkelig spesielt, sier Maguire i et intervju med Sky Sports.

26-åringen forteller hvordan han fikk beskjeden av Solskjær.

– Han tok meg til side og sa jeg ville bli kaptein dersom Ashley skulle forsvinne. Han ønsket meg lykke til og ba meg om å fortsette som før. Jeg var veldig stolt. Det er en ære å spille for denne klubben.

Den norske United-manageren roste Maguire da han slapp nyheten på sin pressekonferanse på fredag.

– Han har vært en leder i gruppa. Lederegenskapene hans har imponert meg. Alt ved ham forteller meg at han er en leder, sa Solskjær.

MANAGEREN: Ole Gunnar Solskjær på fredagens pressekonferanse.

– Lede ved eksempel

Maguire er en av sju United-spillere som har vært kaptein denne sesongen. David de Gea, Axel Tuanzebe, Ashley Young, Nemanja Matic, Jesse Lingard og Marcus Rashford er de seks andre.

– Det er ganske nytt for meg ettersom jeg aldri har vært klubbkaptein før. Men jeg har spilt for noen fantastiske kapteiner. Michael Dawson i Hull, Wes Morgen i Leicester og Young her i United. Jeg har lært masse av dem, sier Maguire, som ble spurt hva som kjennetegner en god leder.

– Du må lede ved eksempel og ta ansvar for hvordan laget opptrer, både på og utenfor banen. Jeg tror på mine egne lederegenskaper, og jeg er sikker på at det vil bli en suksess.

Ilddåp mot rivalen

Midtstopperens første opptreden som klubbkaptein er ikke i hvilken som helst kamp. Søndag gjester Maguire og lagkameratene Anfield.

– Jeg har merket rivaliseringen mellom klubbene siden jeg kom hit. Det er ingen tvil om at kampen på søndag er viktig, og det er noe vi gleder oss til, sier 26-åringen.

Maguire har møtt Liverpool tre ganger på Anfield. Forrige sesong scoret han målet som ga Leicester ett poeng i 1-1-kampen i januar.