– Gyllent eksempel

Men Nicky Butt mener det blir tøffere og tøffere for akademispillere å slå gjennom på førstelaget.

Butt er en del av sekstetten som utgjør velkjente «Class of 92», sammen med David Beckham, Gary Neville, Paul Scholes, Phil Neville og Ryan Giggs.

Et helt unikt kull med spillere, og noe vi trolig aldri får se igjen – selv om det ligger i klubbens DNA og gi unge spillere sjansen.

Det blir bare tøffere og tøffere ifølge Nicky Butt, som for øyeblikket er sjef for Uniteds ungdomsakademi.

– Vi vet det er veldig vanskelig for våre unge gutter å komme inn på førstelaget, og den moderne fotballen gjør det ikke akkurat enklere.

– Men det er min jobb, og jeg har et stort hjelpeapparat, som er utrolig dyktige i jobben sin. De er flinke til å se når en spiller er klar til å ta et steg opp eller ned. Vi har noen virkelige gode talenter på vei opp, sier Butt til Sky Sports. 

LES OGSÅ: McTominay med i troppen

– Har blitt en superstjerne

42-åringen trekker ikke overraskende frem Marcus Rashford som et perfekt eksempel på hva som kan oppnås med god talentutvikling.

– Marcus har alltid vært et gyllent eksempel for våre akademigutter. Han kom til United da han var 7-8 år, gikk gjennom systemet og har blitt en superstjerne.

(Saken fortsetter under bildet)

AKADEMISJEF: Nicky Butt trener fremtidens United-stjerner. Vel, forhåpentligvis!

– Men det går ikke alltid sånn. Ikke alle kan bli som Marcus, selv om spillerne ser opp til ham. Det handler ikke bare om å utvikle stjerner. Vi ønsker å gi folk drømmer og hjelpe dem å oppnå sine drømmer. Det skjer selvfølgelig ikke alltid,  men vi kan hjelpe svært mange av dem opp til et nivå der de i hvert fall kan spille i Championship eller League One, og drive med noe de elsker: fotball.