– Et billig mål kan koste oss dyrt

Det er over to måneder siden forrige kamp i Europa League. Nå venter Club Brugge 32-delsfinalen og Juan Mata er klar for å gi alt.

Torsdag kveld er den belgiske suverene serielederen vertsskap for Manchester United på Jan Breydelstadion.

Kampstart er 18:55. 

En av spillerne de kan møte der er Juan Mata. Selv om hans United er soleklare favoritter, er spanjolen tydelig på at fokus blir viktig nå som utslagsrundene begynner.

– De er et godt belgisk lag og jeg kan huske da de spilte i Champions League. De er et lag som har erfaring med å spille i europeiske turneringer, sier Mata til klubben før han legger til at han ikke tror Club Brugge-spillerne kommer til å møte United med frykt. 

MØTES IGJEN: Spanjolen var med på å slå belgierne på bortebane i Champions League i 2015. I 4-0-seieren i Brugge noterte han seg for en målgivende pasning.

– Vi vil prøve å avansere og vi skal huske tilbake på de gode minnene fra Europa League og finalen mot Ajax i Stockholm.

Den rutinerte offensive midtbanespilleren sikter til 2016/17-sesongen da United vant hele turneringen.

Mata har vunnet turneringen både for Manchester United og Chelsea, og vet hva som kreves for å nå en finale.

– Jeg tror at nøkkelen er å ikke gjøre for mange feil, for et billig mål kan koste oss dyrt i denne turneringen.

VET HVA HAN SNAKKER OM: Mata har vunnet turneringen to ganger, og kan bli en viktig brikke når Manchester United nå skal prøve å gjøre det samme.

– Det handler om å være fokusert på det man skal gjøre, levere opp mot sitt beste og vokse i turneringen. Dette er noe annet enn Premier League hvor man kan tape en kamp, men fremdeles vinne poeng over tid.

– I Europa League kan man bli slått ut om man har en dårlig dag, så man må virkelig være hundre prosent påskrudd i disse kampene. 

LES OGSÅ: (+) Belgisk motstand = avansement