– For Class of 92 var det bare én Eric

Eric Harrison, mannen bak Class of 92 og mange av Uniteds største talenter, er død, men minnes med rørende ord av dem som kjente ham.

En rekke fremtredende personligheter i Manchester United har delt sine reaksjoner etter at Uniteds tidligere ungdomstrener Eric Harrison døde.

Blant dem er Sir Alex Ferguson

– Erics bidrag til fotball, og ikke bare Manchester United, var fantastisk. Da jeg kom hit som manager var jeg så heldig at jeg hadde Eric i klubben som sjef for akademiet. Jeg så arbeidet han gjorde, ikke bare med Class of 92, men med alle de unge spillerne. Han ga dem karakterstyrke og forberedte dem på fremtiden, sier Ferguson til Manutd.com.

– Eric var en lærer og han ga spillerne en mulighet og en vei gjennom det harde arbeiet han selv la ned. Han klarte å viderebringe dette inn i sin foredling av unge talenter og det gjorde ham til en av de beste trenerne noen gang i vår tid, legger Ferguson til.

David Beckham er kanskje den aller største stjernen som Harrison fikk frem.

Torsdag morgen var det en sorgtung Beckham som mintes sin tidligere trener. 

– Han fulgte alltid med og var alltid der de gangene vi spilte. Jeg kan fremdeles høre ham skrike til meg «Ingen flere Hollywood-pasninger» Jeg kan se ham for meg mens vi spilte på The Cliff, enten ved at han så ned på oss og smilte eller at han dunket knyttneven mot glasset og dermed visste du at han var på vei ned for å fortelle meg at jeg ikke burde slå slike pasninger.

– Men det viktigste var at han fikk oss til å forstå hvor viktig det var å jobbe hardt og respektere hverandre, ikke bare på banen. Vi kommer aldri til å glemme den lærdommen Eric ga oss. Eric, vi elsker deg og skylder deg alt!, skriver David Beckham på Instagram.

Chris Casper, tidligere lagkamerat med Backham i Class of 92-kullet, sier følgende:

– Eric Harrison var ikke bare en stor trener, han var også en stor mann som veiledet mange unge gjennm livet og hjalp dem. Takk for alt Eric.