De Gea-tabbe, Bruno-utligning og annullert mål på overtid

Dramatisk kamp mot Everton.

Ole Gunnar Solskjær var veldig interessert i at United skulle score det første målet – men det ble vanskelig da De Gea tabbet seg ut etter få minutter, og forærte Everton ledelsen.

Bruno Fernandes utlignet for United, men flere mål ble det ikke. På overtid hadde Everton ballen i nettet, men etter en VAR-sjekk ble det ikke mål. Det endte dermed 1-1.

MANAGERDUELLEN: Carlo Ancelotti og Ole Gunnar Solskjær.

Anthony Martial var ikke blant de 21 spillerne som lørdag kveld ble observert på spillerhotellet, men han viste seg å være med likevel. Det mest interessante med lagoppstillingen ellers var at Fred, Matic, McTominay og Fernandes alle startet.

Marerittstart for De Gea og United

Det var bare spilt noen få minutter da Everton tok ledelsen – og det målet kan ikke skyldes på noen andre enn David de Gea.

De Gea stod lenge med ballen, og da han til slutt skjøt ut, så var Dominic Calvert-Lewin så tett oppi han at han klarte å blokkere utspillet, og ballen gikk inn i De Geas mål.

Kort tid etterpå var først Everton nær 2-0 ved Calvert-Lewin igjen, før Nemanja Matic skjøt i tverrligger for United.

Matic hadde et bra skuddforsøk noen minutter senere og, og United responderte egentlig ganske godt på De Gea-tabben.

Bruno slo til igjen

United hadde altså vært farlig frempå ved flere anledninger uten å få mål, men i det 31. minutt slo Bruno Fernandes til igjen.

En svak Everton-pasning havnet hos Nemanja Matic, og han gjorde det som i februar viste seg å være det lureste en kunne gjøre, og som viste seg å være ganske lurt mars også: å gi ballen til Bruno Fernandes.

Han fyrte av lavt fra distanse, og ballen havnet i mål bak Jordan Pickford, og United hadde fått en fortjent utligning.

Resten av omgangen ble preget av gule kort (Dominic Calvert-Lewin, Luke Shaw, Tom Davies og Harry Maguire), høy temperatur og oppstykket spill. Det stod 1-1 til pause.

SETTER INN 1-1: Bruno Fernandes.

Innbytter Ighalo nærmest for United

Den første virkelig store sjansen i andreomgangen kom da Gylfi Sigurdsson smelte et frispark i stolpen i kampens 57. minutt. Returen satte Richarlison utenfor.

Utenom det var det mer halvsjanser og potensielle sjanser til begge lag.

Med rundt 20 minutter igjen kom Ighalo og Mata inn for Greenwood og McTominay, i en periode hvor Everton så farligst ut.

Ighalo fikk en stor sjanse like før 90 minutter var spilt, men Everton klarte å blokkere i siste liten, og hindret at nigerianeren ble matchvinner for United.

Annullert mål på overtid

På overtid ble det dramatisk.

De Gea hadde en kanonredning, før Everton rett i etterkant satte ballen i mål – men etter en VAR-sjekk ble målet annullert til store protester.

Dette sa VAR om situasjonen:

– The Goal was disallowed because Gylfi Sigurdsson was in the direct line of vision and affected the goalkeeper’s ability to make the save.

Dermed ble det 1-1 på Goodison Park.

Tottenham tapte for øvrig 2-3 hjemme mot Wolverhampton i den andre Premier League-kampen som ble spilt.