parris061122b

Skuffende United-tap i toppkampen mot Chelsea

Uniteds kvinnelag har aldri slått Chelsea, og det gjorde de ikke denne gangen heller.

Etter fem ligakamper med seier denne sesongen, alle uten baklengsmål, sa det stopp mot Chelsea, som vant 3-1 mot United-kvinnene foran 6186 tilskuere på Leigh Sports Village (ny rekord i WSL-kamp som ikke spilles på en herrelagsstadion).

Alessia Russo scoret Uniteds mål, noe hun også gjorde i fjorårets 1-6-tap mot samme motstander.

Første sjanse til United

Siden både Arsenal og City vant tidligere på dagen, så la det ytterligere press på både United og Chelsea.

Det var Chelsea som begynte best, og hadde ballen mest i starten av kampen, men det var United som skapte den første store sjansen.

Alessia Russo – som er tilbake fra skade – slo lavt inn fra høyresiden, og Ella Toone fikk løsnet skudd. Skuddet skiftet retning i Chelsea-bein, noe som skapte problemer for Chelsea-keeper Berger, som måtte gi retur. Den havnet hos Nikita Parris, som ikke fikk tid til å stokke verken beina eller stille inn siktet, og ballen gikk ut over sidelinjen.

parris061122
MÅLLØS: Nikita Parris.

Chelsea dominerte

Alt i alt var uansett Chelsea ganske klart best i den første omgangen.

Joda, United hadde 53% av ballinnehavet, men fikk stort sett ikke brukt det til så mye, mens Chelsea generelt fremstod farligere, selv om de virkelig store sjansene uteble.

Kanskje skulle Chelsea også hatt et straffespark i en situasjon med Maya Le Tissier, men dommeren så sikker ut i sin sak, og United kunne spille videre.

Mot slutten av omgangen kom det en liten sluttspurt fra United, og Ella Toone fikk en stor nesten-sjanse etter at United-angrepet presset frem en feil fra Millie Bright, men Toone kom seg aldri til skudd, og det stod 0-0 til pause.

Turner-tabbe

Millie Turner har vært en viktig grunn til at United har vært så gode defensivt hittil denne ligasesongen, men her ble det litt for mye slurv, og det kostet United dyrt.

Hun hadde en stygg feilpasning som kunne blitt farlig i den første omgangen, men ble ikke straffet da, men det ble hun etter en time.

Mens United prøvde å holde ballen i laget mens en småskadet Hannah Blundell fikk behandling, så ga Turner plutselig bort ballen, og da Sam Kerr fikk ballen i skuddposisjon, så var det vel egentlig aldri noen tvil: Kerr satte ballen i mål, og plutselig så det hele langt vanskeligere ut for United.

Ekstra frustrerende siden United hadde startet andreomgangen godt, og så ut som om de like godt kunne tatt ledelsen som Chelsea.

turner061122
INGEN GOD DAG PÅ JOBBEN: Millie Turner slo en stygg feilpasning da Chelsea gikk opp i ledelsen.

Ex-red doblet ledelsen

Dessverre kom 2-0 for bortelaget bare noen minutter etterpå, siden United stod høyere i banen.

Sam Kerr kom seg inn bak United-forsvaret, og hun måtte nærmest vente på lagkameratene før hun slo pasningen innover fra venstresiden, og den pasningen havnet hos Lauren James, og den tidligere United-angrepsspilleren banket ballen i mål.

Hannah Blundell ble like etterpå erstattet av Lucy Staniforth.

blundellharder061122
MÅTTE UT: Hannah Blundell, her i duell med Pernille Harder.

Russo-redusering

Etter James’ mål så det hele vanskelig ut, men i det 71. minutt reduserte Alessia Russo etter en glimrende pasning fra Ella Toone, og United jaktet poeng igjen.

Martha Thomas og Rachel Williams kom inn på slutten for Parris og Russo, men det var heller Chelsea som scoret sitt tredje mål på overtid av kampen.

Alt i alt var det en fortjent seier for bortelaget, men det var frustrerende at Blundell-smellen og en Turner-feilpasning fikk slike konsekvenser, for United endte med null poeng i en toppkamp hvor det like godt kunne blitt tre poeng.

Neste kamp er en ny toppkamp – mot Arsenal på Emirates Stadium den 19. november. Her er kampprogrammet til United-kvinnene.

United ligger nå tre poeng bak Arsenal og Chelsea (Chelsea har spilt én kamp mer), mens det er tre poeng ned til Manchester City, som trolig blir hovedrivalen i kampen om en topp tre-plassering.

russomal061122
RUSSO-REDUSERING: Alessia Russo scoret mot Chelsea igjen.

Manchester United 1–3 (0-0) Chelsea

FA Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 0-1 Sam Kerr (60.), 0-2 Lauren James (64.), 1-2 Alessia Russo (71.), 1-3 Erin Cuthbert (90+2.).

Manchester United: Mary Earps – Hannah Blundell (Lucy Staniforth, 64.), Maya Le Tissier, Millie Turner, Maria Thorisdottir – Hayley Ladd (Adriana Leon, 87.), Katie Zelem (C) – Nikita Parris (Martha Thomas, 78.), Ella Toone, Leah Galton – Alessia Russo (Rachel Williams, 79.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Aïssatou Tounkara, Vilde Bøe Risa, Grace Clinton, Jade Moore.

1: Kampen på Leigh Sports Village er i gang! La oss håpe at det ikke blir 1-6 som i fjor.

3: Chelsea har hatt ballen mest i innledningen her.

5: Verdt å nevne at både Arsenal og City vant oppskriftsmessig i dag, og med det la press på både United og Chelsea.

7: Stor United-sjanse! Russo slår lavt inn fra høyre, og Ella Toone skyter. Ballen går i en Chelsea-spiller eller to, noe som setter Berger i Chelsea-buret litt ut av spill, og hun må gi en retur, men den setter Parris utenfor fra kort hold. Parris fikk en smell også.

10: Parris kan fortsette, etter å ha vært nede litt.

10: Kerr er plutselig gjennom, og forsvaret så litt for åpent ut der, men heldigvis er Kerr i en knepen offside.

14: Chelsea slår farlig inn, men Maria Thorisdottir og kaptein Katie Zelem løser situasjonen på rolig og bra vis.

20: Le Tissier havner i en vrien én-mot-én-situasjon med Guro Reiten, men løser situasjonen. Det så litt ut som om det potensielt kunne bli straffespark et lite sekund der, men slik ble det ikke.

23: Småfarlig frisparkinnlegg fra Chelsea etter at Thorisdottir måtte bruke ulovlige midler for å stoppe Lauren James, men United får klarert.

26: Begge Chelsea-backene egentlig heldige som ikke har fått gult kort nå (det samme kan sies om Thorisdottir). United med et frisparkinnlegg som ble til et hjørnespark nå (men Zelems hjørnespark ble headet unna).

31: Et Chelsea-innlegg må plutselig bli slått over av Mary Earps. Den kunne gått inn, den.

32: Hjørnesparket ender til slutt med et skudd fra Millie Bright, men heldigvis er det en del United-spillere i veien. Ender med et hjørnespark som det ikke blir noe av.

33: Chelsea fikk et billig frispark, og får etter hvert slått inn, men Harder header utenfor.

37: Casey Stoney er på plass! Trivelig å se henne på Leigh Sports Village igjen.

38: Millie Turner med en stygg feil som kunne gitt Chelsea en stor sjanse, men heldigvis slipper United unna.

39: United med kontringsmulighet, men pasningen til Parris er ikke så god, og Toone har dessuten havnet i offside, mener linjedommeren.

45: Herlig United-press ledet an av Ella Toone fører til at Toone nesten kommer seg til skudd fra livsfarlig hold! Der kunne United veldig fort tatt ledelsen, men det ble ikke noe skudd.

45+1: Det er lagt til seks minutter. Det har vært flere småskader underveis her.

45+2: Russo presser frem et hjørnespark. Keeper Berger plukker hjørnesparket ned, men var under press der.

45+3: Chelsea får slått noen innlegg inn i boksen, men Earps får til slutt gjort som Berger nettopp gjorde: plukket ned ballen, og United kan sette i gang bakfra.

PAUSE. Ganske bra avslutning på omgangen av United, men Chelsea alt i alt best i førsteomgangen. Men United var nok nærmest scoring.

46: Andre omgang er i gang! Ingen bytter.

46: Hayley Ladd snapper opp en Chelsea-pasning, og får slått inn i feltet. Galton kommer ikke høyt nok, og det blir dessuten blåst fordi Galton har dyttet en Chelsea-spiller i ryggen.

49: God start på omgangen av United (kanskje de har noe de kan lære bort til United-herrene akkurat der). Vi får håpe det fortsetter.

56: Chelsea i angrep, men Thorisdottir får ballen delvis unna noen ganger før Sam Kerr sklir og ballen går ut over sidelinja.

57: Livsfarlig innlegg fra Russo kunne fort blitt satt i eget mål av Millie Bright der!

58: Blundell ligger nede. Det hadde vært fint å beholde den tidligere Chelsea-spilleren på banen her. Alternativet er kanskje Tounkara inn, og Le Tissier ut på backen? Eventuelt Moore/Bøe Risa inn, og Ladd bak i forsvar, og Tissier ut på backen? Eller kanskje Galton går bak i forsvar.

60: MÅL. Kerr scorer for Chelsea. Millie Turner gir bort ballen, og United er én spiller færre på banen for øyeblikket på grunn av Blundell-skade, og Kerr er dødelig fremfor mål.

61: Blundell er tilbake på banen.

64: MÅL. Ex-red Lauren James dobler. Skyter på direkten fra en flott Kerr-pasning.

64: BYTTE: Lucy Staniforth kommer inn for Hannah Blundell. Ser ut til at Leah Galton går bak som venstreback, mens Thorisdottir går over på høyresiden.

69: Chelsea med flere sjanser på rekke og rad, der det farligste var et Guro Reiten-skudd i stolpen.

71: MÅL! Alessia Russo reduserer for United! Spilles nydelig gjennom av bestevenninnen Ella Toone, og Russo er kald alene med keeper.

76: Staniforth header over. Bommet med timingen der.

77: Det ser ut til at både Martha Thomas og Rachel Williams skal inn.

78: Galton felles i farlig innleggsposisjon, og det blir frispark for United.

78: BYTTE: Martha Thomas inn for Nikita Parris.

79: BYTTE: Rachel Williams kommer inn for målscorer Russo. Litt overraskende at det var Russo som gikk ut, må det sies.

81: 6186 tilskuere på Leigh Sports Village. Ny Leigh-rekord for WSL-kamp!

82: Enorm Chelsea-sjanse! Sam Kerr header like utenfor fra kort hold.

86: Toone skaffer United et hjørnespark. Litt klabb og babb i Chelsea-feltet, men de får klarert.

87: Ladd skyter over, og det blir visst det siste hun gjør i denne kampen.

87: BYTTE: Adriana Leon kommer inn for Hayley Ladd.

89: Ny stor sjanse for Sam Kerr! Header ballen mot nettet, og Earps har ikke muligheten til å rekke den, men Maya Le Tissier får blokkert ballen.

90+1: Det er lagt til fem minutter.

90+2: MÅL feil vei. Chelsea opp i 3-1. Erin Cuthbert med et skudd som går via Maya Le Tissier.

SLUTT. Manchester United 1-3 Chelsea.