– Er her for å spille for førstelaget

Angel Gomes ønsker å vise seg frem mot Tranmere, men får han sjansen?

Angel Gomes har vært et tema den siste tiden. Klubben ønsker å gi spilleren en ny kontakt, men han har til gode å signere den.

I lørdagens ryktespalte kunne vi lese at klubben har kommet med et nytt kontraktsforslag, som er tre ganger bedre enn det forrige.

Den unge teknikeren er en del av en gruppe unggutter som har funnet veien inn i førstelagstroppen. Mason Greenwood og Brandon Williams er de som har nytt mest spilletid under Ole Gunnar Solskjær, mens spillere som Tahith Chong har fått en god del sjanser uten å ta dem, og James Garner hyppig trener med førstelaget.

Er her for å spille på førstelaget

– Vi snakker ofte om det. Vi sammenligner dette med turneringer vi spilte i da vi var yngre. Vi trodde virkelig ikke at vi alle kom til å nå førstelaget sammen og være så mye rundt det, forteller han til MUTV. 

– Det har alltid vært målet, men vi ble ofte fortalt at man som regel ikke kommer gjennom nåløyet sammen med lagkameratene fra akademiet. Heldigvis har vi fått sjansen til å prøve oss sammen. Vi blir motivert av de andre spillerne som driver oss fremover. Hver sjanse noen av får er en mulighet til å vise at vi er her for å spille for førstelaget.

FÅTT FLERE SJANSER: Denne troikaen har alle fått en del sjanser på førstelaget. Greenwood har levert mer enn godkjent, mens Chong har spilt vekk for mange muligheter og ryktes hardt vekk fra klubben. Hva med Gomes, har han fortsatt en fremtid i United?

Gomes var en ubenyttet innbytter i tapet mot Burnley, men fikk innhopp i ligacupkampen mot Manchester City, og storseieren over Norwich i Premier League.

Nå håper han på noen minutter mot Tranmere i FA-cupen på søndag.

– Det handler om å ta muligheten med begge hender når man får den. Uansett hvilken kamp det er snakk om, så må jeg gjøre mitt beste og vise hva jeg er kapabel til. 

Omkamp mot Tranmere for Gomes

Om 19-åringen skulle få sjansen i mot League One-laget vil det være andre gang på kort tid at han spiller på Prenton Park mot Tranmere.

U21-laget ble nemlig slått 3-2 i Football League Trophy (Leasing.com Trophy) mot søndagens FA-cuphinder.

– Kampen og forholdene var tøffe. Vi stilte med erfarne spillere mot menn, og det var en god kamp. Vi ledet på et tidspunkt, men jeg kan huske at banen ikke var av det beste slaget. Det er det vi kommer til å møte der [på søndag], så det handler om å være forberedt på å spille kamp under slike forhold. 

– Football League Trophy er veldig nyttig. Vi får erfaring fra kamper mot tøffere og eldre lag med mer erfaring. Jeg tror det var bra for guttene, som alle viste tendenser da de spilte. Vi var uheldige som ikke gikk videre, men spillerne har respondert godt i ligaen (Premier League 2, jour. anm.).

TAP: Angel Gomes & Co. klarte ikke å overliste Tranmere tidlig i desember. Klarer han det sammen med førstelaget i FA-cupen?