Er han klar for førstelaget?

United.no fulgte Phil Jones form etter returen fra skade mot Southamptons U21-lag mandag kveld.

Phil Jones fikk drøye 70 minutter fra start i mandagens U21-kamp mot Southampton. Engelskmannen har vært ute med et lengre skadeavbrekk, og har ikke spilt for Uniteds førstelag siden begynnelsen av januar.

Han har allerede spilt noen kamper for Uniteds U21-lag, og rent spilletidsmessig bør stopperen nærme seg å være klar for førstelaget.

24-åringen så ikke ut til å være særlig preget av skadeavbrekket og gjennomførte særlig førsteomgangen i god gammel Jones-stil.

Noen herlige raid fremover ble etterfulgt av frispark forårsaket av stopperens ivrighet, noe vi kjenner igjen fra Jones når han er i form.

Det er imidlertid et stykke igjen før han er kapabel til å kjempe med Blind, Smalling, Rojo, Fosu-Mensah, Valencia og Darmian om en plass i startoppstillingen, særlig med tanke på hans under middels prestasjoner mot Chelsea U21 tidligere denne måneden.

Brukbar førsteomgang

mcnairswa
IMPONERTE: Av de fem stopperne som stilte fra start mandag var det Paddy McNair som imponerte mest, i sin defensive midtbanerolle.

Jones og hans stopperkollega Ro-Shaun Williams hadde innledningsvis stort sett grei kontroll på Southamptons angrepsrekke, som hadde imponert den siste tiden med hele 13 mål på sine siste fire kamper.

I løpet av kampens første minutter hadde han allerede gjort flere gode brytninger foran Southampton-spissen, og han satt i gang kontringen som førte til Uniteds første brukbare mulighet.

Det var imidlertid ikke Jones som imponerte mest i forsvarsrekka i denne omgangen, og både Williams og Tuanzebe var mer aktive enn sin mer rutinerte lagkamerat.

Til tross for en ok førsteomgang, der United stilte med fem stoppere fra start, var det Jones som imponerte minst av dem.

Totalvurdering: Et stykke unna

Når Southampton truet United-forsvaret noe mer i andre omgang ble det imidlertid raskt tydelig at Jones ikke er 100% enda.

Ved Gallaghers 1-0-scoring stod stopperen håpløst feilplassert og lot Southampton-spissen komme altfor enkelt igjennom.

Stopperen ble også enkelt fraløpt av Southamptons spiss Josh Sims når de to havnet i løpsdueller, selv om Jones stort sett greide å hente seg inn igjen.

Med tanke på Uniteds defensive statistikk den siste tiden er det lite som tyder på at Jones vil være noe førstevalg med det første.

Stopperen har ikke vært på banen siden 7. januar, og vil nok trenge enda mer kamperfaring og noen positive prestasjoner før han er klar for kamp om stopperplassene på førstelaget.