Er han kapteinsmateriale?

Ander Herrera la inn en god søknad mot Chelsea.

Gary Neville oppfordret alle til å gi Ander Herrera en tier på børsen etter forestillingen mot Chelsea.

Eivind Brennhovd Holth var så og si enig med Neville, og Herrera kom desidert best ut på united.nos børs.

Den sympatiske midtbanespilleren har vært en av Mourinhos mest betrodde spillere denne sesongen, og mot Chelsea viste han seg igjen tillitten verdig.

– Det var perfekt. Det var nesten helt perfekt. Defensivt var det perfekt. De skapte ingenting. De leder serien og skapte ingenting. Vi såret dem med kontringene våre, kontrollerte kampen, bevegde ballen. Vi kan være veldig fornøyde, sa Herrera etter kampslutt.

Mot Chelsea fikk Herrera ansvaret for å bekle Eden Hazard.

Rett og slett et frimerke:

Som man ser i den noe morsomme snutten over, så fotfulgte Herrera Hazard hvor enn han forflyttet seg på banen. Kanskje det mest imponerende var at Herrera til stadighet brøt ballbanen foran Hazard, heller enn å havne på etterskudd.

Forspillet til Uniteds første mål er et fint eksempel, til tross for at Herrera «kanskje» skulle blitt avblåst for hands.

Desto mer imponerende er det at Herrera noterte seg for både mål og målgivende, i en kamp hvor hovedansvaret åpenbart var på å stoppe Eden Hazard.

Mann for de store anledningene

Paul Pogba har ved gjentatte anledninger fått kritikk for å «forsvinne» i de store kampene. Der vår franske rekordsignering sliter, kan det virke som Herrera blomstrer.

Her kunne Ander Herrera se ballen gå bak Begovic, sitt første mål siden Arsenal for 14 måneder siden.

Herrera har faktisk blitt kåret til banens beste mot Liverpool (b), Tottenham (h), Arsenal (h) og nå sist Chelsea (h).

José Mourinho setter åpenbart pris på hva Herrera bidrar med, for baskeren har startet i samtlige kamper mot topplagene denne sesongen, etter at han ble byttet inn mot Manchester City tilbake i september.

– Jeg er veldig takknemlig tillitten jeg får av José Mourinho. Denne sesongen har vært den beste for meg i United-drakt, og det er fordi Mourinho sitter på benken, sa Herrera etter kampslutt.

Fremtidig kaptein?

Lokalavisen MEN trekker frem en situasjon som oppsto tidlig i kampen:

– Kampen var bare fem minutter gammel da Marouane Fellaini lå for dypt i banen. José Mourinho satt stille på sidelinjen, så Herrera tok til seg Fellaini og bjeffet at han måtte presse høyere i banen, skriver Samuel Luckhurst.

To minutter senere fortsatte Herrera fremover i banen, til tross for at Chelsea-spillerne rundt ropte på hands. Baskeren tittet opp, så Marcus Rashford og sendte avgårde en herlig vektet pasning rundt David Luiz.

Se alle Herreras involveringer mot Chelsea her:

Ander Herrera var over hele banen, instruerte og dirigerte.

Han bringer uten tvil en autoritet til midtbanen, som kanskje har vært sårt savnet over lang tid.

Wayne Rooney er Manchester Uniteds kaptein, men fremtiden til vår mestscorende spiller er usikker, og det samme kan man si om Chris Smalling. Michael Carrick blir ikke yngre, det samme gjelder søndagens kaptein Ashley Young.

Hvis vi ser bort fra det faktum at Marouane Fellaini er ubeseiret som kaptein, kan Ander Herrera være mannen som får kapteinsbindet før neste sesong?