Er formen på vei tilbake?

Henrikh Mkhitaryan på scoringslisten da Armenia slo Hviterussland i privatlandskamp, men han bommet også på straffespark.

Dette skulle være sesongen for Henrikh Mkhitaryan – sesongen der han for alvor ble en dominerende skikkelse i Premier League.

Det har heller blitt en skuffelse.

I starten av sesongen var det tidvis OK spillemessig, men han bidro med målpoeng gjennom sine målgivende pasninger. I det siste har det gått langt tråere, og han har ved noen anledninger havnet nederst på spillerbørsene på United.no (både våre og lesernes), og vi skrev blant annet denne artikkelen om formen hans.

HAR SLITT: Henrikh Mkhitaryan, her mot Chelsea.

Straffebom

Landskampene kunne dermed være en fin anledning for Mkhitaryan til å finne igjen formen og selvtilliten, og torsdag ettermiddag spilte Armenia mot Hviterussland, og Mkhitaryan endte opp i hovedrollen.

I det 41. minutt fikk han sjansen fra straffemerket, men forsøket var ikke godt nok. Keeper reddet, men måtte gi retur, og dermed fikk Mkhitaryan en ny sjanse – som målvakten nok en gang reddet. Heldigvis fikk han den ikke lenger unna enn at Aras Özbiliz kunne sette inn den andre returen, og Armenia var i ledelsen.

Mål og målgivende

Typisk en Henrikh Mkhitaryan ute av form, var det lett å tenke, men få minutter etterpå fikk han sin revansje: Først fant han rom og ble spilt gjennom, og så satte han ballen iskaldt under Hviterussland-målvakten til 2-0.

Mkhitaryan var også involvert i oppbyggingen av angrepet.

Da Armenia gikk opp til 3-0, så ble det nok et målpoeng på vår mann. Han slo et godt hjørnespark inn i et område hvor det av en eller annen grunn var en Armenia-spiller som stod helt alene, og ballen ble headet i mål.

Senere scoret begge lag hvert sitt mål, og sluttresultatet ble 4-1. Neste Armenia-kamp er mandag – da er det Kypros som skal få merke at Mkhitaryan (forhåpentligvis!) er i ferd med å finne tilbake formen.

SLIK LIKER VI Å SE HAM: Det har blitt mindre jubling og mer frustrasjon i det siste, så vi får håpe at disse landskampene hjelper.