Er dette tallene som viser at Solskjær har rett?

United skal ikke være godt nok trent, men hvordan er forskjellene mellom 1. og 2. omgang?

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ble sliten bare av å se på Robertson.

Det sa José Mourinho etter sin siste kamp som United-manager, borte mot Liverpool.

Etterpå har Ole Gunnar Solskjær gjentatte ganger snakket om at United-spillerne ikke er godt nok trente, og at han ser frem til en hel sommer med spillerne for å få opp utholdenheten slik at de kan spille en annen type fotball enn de klarer.

Det er kanskje ikke så rart siden tall United.no har samlet sammen klart viser at United i alle fall har prestert en del dårligere på flere nøkkelstatistikker etter pause.

For å ta det overordnede først.

50 poeng – 37 poeng

Hvis vi hadde delt Ole Gunnar Solskjærs 27 kamper i to, og skilt ut resultatene før pause og resultatene i 2. omgang for seg selv så hadde det vært stor forskjell i poengfangsten.

Hvis det hadde vært delt ut 3, 1 eller 0 poeng i alle de 27 kampene så ville United hadde 50 poeng så langt hvis kampene ble blåst av ved hvilen. Til sammenlikning hadde enkeltstående 2. omganger kun gitt 37 poeng.

Leverandørene av kilometer løpt og sprinter i Premier League deler faktisk ikke opp i 1. og 2. omgang, men det var en veldig tydelig negativ utvikling da United.no fulgte spesielt nøye med på løpsstatistikken mot Manchester City forrige uke. Da løp United så vidt mer enn serielederne før pause, men fire kilometer mindre i 2. omgang.

Det blir som at alle Citys utespillere løp banens lengde fire ganger hver før en eneste United-spiller hadde rørt på seg i 2. omgang.

Ser man kun på ligaen, der united.no har det beste tallmaterialet, så er det ni statistikker som peker seg ut klart negativt fra 1. til 2. omgang, og det mest iøyefallende er:

United har sluppet inn nesten dobbelt så mange mål etter pause som før. Vi har også sluppet til cirka en tredel mer skudd på David de Gea etter hvilen.

United gir også bort godt over 30 prosent flere frispark de siste 45, og er dårligere på å treffe mål. Vi vinner også ballen sjeldnere på motstanders halvdel.

Det høres ikke ut som en respekt for seier.


Solskjærs United – 1. vs 2. omgang:


Bailly utmerket seg

I søndagens kamp mot Chelsea falt treffsikkerheten på pasninger fra 89 til 77 prosent fra 1. til 2. omgang, noe som er veldig stort fall.

Andre statistikker det er verdt å ta med seg fra søndagen er at Eric Bailly kun ga bort ballen én gang, mens han vant den seks ganger.

Med pluss fem på de tallene var han soleklart best hos United, selv om Nemanja Matic lå godt an etter 1. omgang, bare for å måtte tåle mange balltap etter pause.

Med minus 16 var Paul Pogba svakest her.

Pogba var imidlertid den som gikk i flest dueller, og vant over halvparten av dem. Eric Bailly toppet imidlertid også her – siden han gikk seirende ut av alle fem.

Bailly traff også med alle sine 26 pasninger, selv om det skal påpekes at bare fire var på motstanders halvdel.

POSITIVT COMEBACK: Men Chelsea-kampen endte med skade og at sesongen er over for Eric Bailly.

Av de mer offensive spillerne utmerket Ander Herrera seg mest med pasningene sine. Han traff med 89 prosent av pasningene sine, og selv om han hadde klart flest pasninger på Chelseas halvdel så var treffsikkerheten også der på 88 prosent.

Ashley Young traff på tre av sju innlegg, noe som var gledelige tall. United hadde også fire såkalte key passes i kampen, og det var backene som stod for to hver.

Powered by Labrador CMS