Her er avisenes dom

Hvem tror du var i medienes søkelys? Du gjetter nok riktig.

Endelig tok Manchester United en ny trepoenger. Det føles som en evighet siden, selv om United kun har spilt én kamp siden 4-0-seieren mot QPR. Wayne Rooney og Robin van Persie scoret hvert sitt mål, i det som ble en lang kamp med ryggen mot veggen.

Uniteds lagkaptein stjeler overskriftene, men det er ikke scoringen som får mest oppmerksomhet i de engelske avisene. Her er deres dom.

Manchester Evening News (Stuart Mathieson)

Den Manchester-baserte avisen beskriver kampen godt i én setning: Manchester United måtte kjempe for tre viktige poeng da Wayne Rooney viste seg fra sin beste og verste side lørdag.

– Uniteds piknik ble til panikk da United-kapteinen var i begivenhetenes sentrum.

Manchester United så ut til å ha full kontroll, akkurat som mot Leicester City.

– Men Van Gaals lag ser ikke ut til å være i stand til å kunne ta foten av gasspedalen, og sårbarheten deres kom til syne i det 38. minutt da West Ham reduserte.

The Guardian (Daniel Taylor)

– Det vil komme en tid hvor United slutter å gjøre livet vanskelig for seg selv, men det virker enkelt å greit å være et stykke unna etter at United nok en gang var nære å gi fra seg en tomålsledelse, skriver Taylor i sin kampoppsummering.

Videre skriver The Guardian-jounalisten at man skulle tro at Rooney hadde vokst fra sånne dumme øyeblikk, mens Sam Allardyce sannsynligvis ser bittert på den hårfine offsideavgjørelsen som snøt Kevin Nolan for utligningsmålet.

– Det var en desperat og nervepirrende avslutning, og Allardyce gikk skuffet av banen med tanke på motstanderens defensive problemer samt antallet sjanser laget hans klarte å skape.

roofal
RETT UT: Det var ingen nåde å hente hos dommeren etter Wayne Rooneys dumme forseelse.

Daily Mail (Matt Lawton)

Avisen er på ingen måte enig i Van Gaals omtale av Rooneys røde kort. Nederlenderen forsøkte å ymte frempå om at taklingen var en såkalt «professional foul», og han nektet samtidig å bli med på tanken om at det var en feil å utnevne Rooney som kaptein.

– 70 meter fra Uniteds mål bestemte Rooney seg for å plan sin høyre fot i låret til Stewart Downing, er den klare beskrivelsen fra The Mail.

Som mange andre aviser fokuserer også Daily Mail på Van Gaal. Han må nå forberede seg til de tre neste kampene, blant annet hjemme mot Everton og Chelsea.

– Uten sin kaptein i en tid hvor lederskap på banen er nesten like viktig som utenfor, konkluderer journalisten.

The Sun (Mike McGrath)

– I dag er det nøyaktig ti år etter at Wayne Rooney banket inn et hattrick mot Fenerbache, og lagkameratene har stått i kø for å gi sin hyllest.

– Men gårsdagens 59 minutter oppsummerer Rooneys tid på Old Trafford bedre enn noe annet.

The Sun velger å vinkle hele saken sin på Wayne Rooney, som første scoret 1-0 på typisk Rooney vis, før det kokte fullstendig over et snaut kvarter ut i den andre omgangen.

– Hans spark på Stewart Downing, som stoppet et West Ham-lag i full fart fremover, kostet nesten laget hans tre verdifulle poeng.

Avisen slår imidlertid fast at definitivt vil koste United i de påfølgende kampene, hvor Rooney er suspendert: Mot Everton, West Brom og Chelsea.