– Burde scoret flere

«Endelig!» for Rooney, men likevel ikke nok til å redde England. Les engelske mediers reaksjoner etter tapet mot Uruguay.

Det ble et forsmedelig 1-2-tap for England i den viktige VM-kampen mot Uruguay, og England er nå avhengige av hjelp fra Italia for å kunne sikre seg avansement fra gruppe D. Rooney var tilbake sentralt, og fikk endelig VM-målet sitt, men ellers var det lite å glede seg over for engelskmennene.

The Times

Oliver Kay i The Times skriver at Rooney var en av Englands bedre spillere, men at enhver personlig glede over sitt første VM-mål vil bli overskygget av skuffelse. Kay trekker frem headingen i tverrliggeren (selv om han mener at det var en vanskeligere sjanse enn det så ut til) i tillegg til skuddet rett på Muslera tidlig i andreomgangen.

Det største problemet var uansett feil som ble gjort defensivt. Flere fikk ikke konsekvenser, mens feilene til Jagielka og Gerrard fikk det.

baines22
FIKK BEDRE HJELP: Leighton Baines.

James Ducker har delt ut The Times’ spillerkarakterer (1-10) etter kampen, og gir Danny Welbeck en femmer. «A lot of cunning but not enough running» er dommen, og Welbeck får en femmer på børsen. Leighton Baines fikk mer hjelp med Welbeck på venstresiden, skriver Ducker. Videre kaller han Wayne Rooney for Englands beste spiller, selv om han mener at han burde testet Uruguays keeper mer. Karakteren 7 er belønningen for strevet.

The Sun

Hva nå for Rooney? Det er et av spørsmålene Steven Howard i The Sun stiller etter England-Uruguay. Joda, han scoret, men han bommet på to andre sjanser. Han skulle gjort det bedre da han headet i tverrliggeren, men langt verre var bommen hans i det 54. minutt. Med bare keeperen igjen å overliste klarte han på en eller annen måte å sende ballen rett på Fernando Muslera. Hvis Paul Scholes har rett i at Rooneys beste dager er forbi er det kanskje best å velge andre? Men på den annen side: Han er bare 28 år, og med en gang målene kommer for United til høsten vil hans inklusjon i troppen til EM-kvalifiseringen bli krevd.

The Suns spillerbørs har de samme karakterene på United-spillerne som The Times hadde. «Endelig!» skriver de om Rooney, selv om de mener at han burde hatt flere mål, og trekker frem tre forsøk som kunne gitt ham hat-trick allerede før målet. Blir bedømt som Englands bestemann.

Danny Welbeck pressekonferanse
WELBECK: Fortjente å starte igjen, men usikkert om han beholder plassen.

Danny Welbeck får dommen «skuffende». Løp mye, men fikk ikke sett så mye til ballen. Kom seg i brukbar posisjon ved ett tilfelle, men en dårlig ballberøring gjorde at det ikke ble noe av. The Sun mener at han fortjente å starte kampen, men kan komme til å slite med å beholde plassen til Costa Rica-kampen. Dette selv om Adam Lallana, som kanskje er spilleren med best sjanse til å erstatte United-spilleren, heller ikke imponerte da han kom inn.

Harry Redknapp skriver i sin spalte i avisen at Raheem Sterling og Danny Welbeck så bra ut i den første kampen, men slet her. Som mange andre mener han at Rooney spilte i sin naturlige posisjon, og at det gikk langt bedre. Målet var kanskje ikke den vanskeligste avslutningen for Rooney, men hvem andre ville en heller hatt der inne? Redknapp mener det fortsatt var en jobb å gjøre for Rooney etter Johnsons innlegg.

Videre mener Redknapp at laget bør bygges rundt Ross Barkley, som bør satses på som en tier. Han skriver derimot ingenting om hva det eventuelt bør bety for Rooney (eller Sturridge, for den saks skyld) sin posisjon på dette England-laget.

Daily Mirror

Daily Mirrors Arsenal-spesialist, John Cross,  gir både Danny Welbeck og Wayne Rooney seksere på sin spillerbørs (1-10). De to var de eneste som fikk det, resten fikk firere og femmere. Kommentarene om spillerne skiller seg ikke fra det andre har skrevet om de to, selv om karakterene var annerledes.

smalling jones
KLARE TIL Å STEPPE INN: Chris Smalling og Phil Jones.

Det er ellers verdt å nevne at Cross stiller spørsmålet ved om forsvaret (og spesielt Jagielka) har klassen som skal til internasjonalt, og kanskje kan en ut fra det tolke seg frem til at Phil Jones og/eller Chris Smalling bør prøves ut?

Journalisten Oliver Holt skriver i sin spalte at de to bør bli en del av stammen i laget nå fremover, sammen med spillere som Luke Shaw, Raheem Sterling, Ross Barkley, Adam Lallana, Kieran Gibbs og John Stones. Han mener ellers at Hodgsons taktikk med å ha Welbeck og Sterling på hver sin kant, med Rooney i midten, feilet. Rooney scoret, men han kunne ikke redde kampen for England.

BBC

BBCs Phil McNulty gir, som The Times og The Sun, karakteren 7 til Rooney og 5 til Welbeck. McNulty var imponert over Welbeck mot Italia, der han ga ham en sjuer, men mente at Welbeck nå bar preg av Manaus-forestillingen, og påvirket Uruguay-kampen lite. Om Rooney skriver han at denne kampen viste at om Rooney skal spille for England, så må det være sentralt, og kaller han Englands største trussel.

Manchester United v Crystal Palace - Premier League
– Har du sett forsvaret til England, eller? Ikke akkurat som oss to i glansdagene!

Ellers kritiserer Rio Ferdinand England-forsvaret, og mener Jagielka posisjonerte seg helt feil på det avgjørende målet. Det kan kanskje tolkes som et stikk til Moyes, siden det ryktes at Moyes bad han om å studere Jagielka, men meningen er ikke akkurat spesielt kontroversiell, så sannsynligvis er det nok bare den ærlige meningen til en klok forsvarsspiller.