England videre fra gruppe C

Wayne Rooney delaktig i Englands 1-0-seier over Slovenia.

Etter en skuffende innledning på gruppespillet måtte England vinne over Slovenia i siste gruppespillkamp. Selv om det ble spennende helt til dommeren blåste av klarte England å dra i land en fortjent 1-0-seier, etter scoring av Jermain Defoe halvveis i første omgang. Siden USA også vant 1-0 mot Algerie må England ta til takke med andreplassen i gruppen, og skal møte Tyskland i åttendelsfinalen.

Wayne Rooney var eneste involverte United-spiller for England. Spissen fikk drøye 70 minutter på banen og viste tegn til at formen er stigende. I noen situasjoner satt ikke touchen som normalt, men Rooney var delaktig i mange angrep og virket tydelig sulten på en scoring. Nærmest kom han etter 58 minutter da han ble spilt gjennom alene med keeper av Glen Johnson, men avslutningen traff stolpen. Han var også nære ved å få en målgivende pasning eller to, men lagkameratene slet også med å sette ballen i mål.

Michael Carrick var ubenyttet reserve for England.