England til EM-finale

Danny Welbeck (bildet) er 90 minutter fra EM-troféet.

Sammen med sin klubbkamerat fra United, Daniel Drinkwater, bidro Welbeck fredag til å sende semifinalemotstander Frankrike ut av EM-sluttspillet for U19-landslag.

Dermed er England klar for søndagens finale, hvor hjemmefavorittene fra Ukraina venter på Olympiastadion i Donetsk.

Kampen starter klokken 15:30 og kan følges direkte på Eurosport.

Det ble et forholdsvis dramatisk oppgjør da Frankrike – som avsluttet kampen med åtte spillere(!) ble beseiret 3-1 etter ekstraomganger.

Gallerne tok ledelsen allerede åtte minutters spill, før Arsenals Henri Lansbury utliknet i det 37. etter at Daniel Drinkwaters frispark først hadde truffet den franske muren.

Etter en målløs andreomgang hvor Frankrike ble redusert til ti mann etter 71 minutter, tok England ledelsen to minutter ut i første ekstraomgang ved Aston Villas Nathan Delfouneso. Samme mann var frempå med ny scoring helt på tampen av omgangen, og dermed var den franske trusselen eliminert. Som for å gjøre kvelden helsvart for seg selv, presterte Frankrikes representanter til alt overmål å få ytterligere to mann utvist idet oppgjøret tikket mot full tid.

Danny Welbeck ble byttet ut etter 75 minutter, mens Drinkwater spilte hele oppgjøret.