– England savnet Scholes

Michael Owen mener United-spilleren er Englands Andrea Pirlo, og retter fokus mot talentutvikling i England.

England røk ut av EM-sluttspillet søndag kveld etter å ha tapt mot Italia på straffesparkkonkurranse. Banens store gigant var Italias Andrea Pirlo, som fikk tid og rom på midtbanen til å bruke sin fantastiske pasningsfot til å strø pasninger til lagkamerater over hele banen.

Til slutt avsluttet 33-åringen en fantastisk kveld i Kiev med å chippe inn Italias tredje straffespark forbi en rundlurt Joe Hart i England-målet. En Panenka-straffe av aller høyeste kaliber var prikken over i’en for Juventus-spilleren, som kanskje aldri har vært bedre enn han har vært de siste 12 månedene.

I etterkant av Pirlos forestilling mot England, benyttet Michael Owen anledningen til å dele sine tanker om Paul Scholes og hva han kunne utrettet i England-troppen.

– Pirlo var utrolig, men vi har en spiller i samme aldersgruppe og som er like god. Dessverre var han ikke der – Scholes, skrev Owen om Uniteds midtbaneelegant (som riktignok er fire og et halvt år eldre enn Pirlo) på Twitter.

Retter fokus mot talentutvikling

Til tross for at de holdt nullen i 120 minutter mot Italia, var England stort sett det nest beste laget på Olympiastadion i Keiv søndag kveld. Owen mener det ikke bare er å bestemme seg for å spille bedre fotball, men at dette eventuelt må komme som resultat av en langsiktig og målrettet prosess.

– Det er lett for folk å si at vi aldri kommer til å vinne noe om vi ikke blir bedre til å holde på ballen. Vi er ikke like gode som andre til å dette.

– Vi spilte på våre styrker, men er ikke helt gode nok ennå. Vi håpet å ‘ta en Chelsea’. Hvis man ikke er det beste laget må man finne en alternativ måte å vinne på. Det andre alternativet er å glemme resultatene en periode og begynne på nytt med en annen stil.

– Jeg tviler dog på at vi har spillertypene til å gjøre det. Svaret må være at vi må begynne å trene våre unge spillere til å spille en annen type fotball.