Engelsk journalist beklager Lukaku-kritikk

Showet til Romelu Lukaku og rollen til Paul Pogba er blant diskusjonstemaene i engelske aviser etter 2-1-seieren mot Chelsea.

Telegraph leverer en av dagens beste pakker med tre forskjellige inngangsvinkler på toppoppgjøret.

Kommentator Luke Edwards stiller det kanskje mest interessante spørsmålet når han drøfter om Romelu Lukaku omsider viste at han er verdig plassen som Manchester Uniteds spydspiss.

– Lukaku har sine mangler og svakheter, men når du er Uniteds nummer ni vil det alltid være en fare for at det fokuseres for mye på hva du ikke kan gjøre enn det du faktisk kan, skriver Edwards.

Se dagens avisforsider i England i bildekarusselen nedenfor!

Poenget understrekes ved at Lukaku har havnet i skyggen av spillere som Sergio Agüero, Harry Kane, Mohamed Salah og Raheem Sterling denne sesongen.

– Men deres briljans bør ikke brukes som et våpen for å angripe Lukaku.

Edwards tar Lukaku i kraftig forsvar og erkjenner at et samlet pressekorps har sett seg blinde på spissens statistikk mot topplagene og latt seg friste av å kritisere 75-millionersmannen.

Men 22 scoringer på 40 kamper er slett ikke så galt, påpeker Edwards, som gir sin forklaring på hvorfor José Mourinho har beholdt troen på Lukaku.

– Han er modig, og han gjemmer seg ikke bort. Han er sterk, ikke bare fysisk, men også i hodet. Han er en spiller som aldri slutter å oppsøke ballen, uansett mye han sliter. Han forsøker alltid å få noe til å skje.

Telegraph-kollega Jim White fokuserer på José Mourinho og konkluderer med at United-manageren vil være henrykt over å slå Chelsea på Mourinho-måten – ved å hindre motstanderen i å gjøre det de er gode på, for så å straffe dem effektivt i den andre enden av banen.

LES OGSÅ:

– Stort steg for Pogba

Et annet diskusjonstema i britisk sportspresse er det mye omtalte forholdet mellom José Mourinho og Antonio Conte.

– Håndtrykket deres bar den samme varmen som når to tungvektsboksere hilser på hverandre med hanskene før kampen begynner. Det hele handlet kun om å følge en protokoll som ikke har blitt fulgt tidligere, skriver Paul Joyce i Times.

Joyce oppsummerer bataljen med at det for Mourinho kun var resultatet som betydde noe, mens Conte må lure på hvordan laget hans mistet grepet om kampen.

I sin kommentar fra kampen tar James Gheerbrant for seg Paul Pogba, som han mener skal ha mye av æren for at United maktet å snu kampen mot Chelsea.

– Dette var ikke det beste vi har sett av Pogba, men ved å bruke franskmannen i hans foretrukne rolle, fikk Mourinho en spiller som var avgjørende for at laget fungerte bedre offensivt. Har Pogba tatt ledelsen? Ikke helt ennå, men i denne seieren tok han et stort steg framover.

Lukaku er banens beste på avisens spillerbørs med karakteren 9, mens Nemanja Matic får 8.

– Hvorfor gjør de ikke dette oftere?

Forestillingen til Romelu Lukaku sier alt om ham og dette United-laget, skriver Ian Ladyman i Daily Mail.

– Dette er hva han og resten av laget kan gjøre når de er i riktig modus. Utfordringen nå er å vise det oftere.

– Dette var en kamp United fortjente å vinne. Det fortjente de fordi de responderte bedre enn Chelsea på kampens første mål. De skapte bedre sjanser i andre omgang og var progressive den siste timen, overraskende nok i motsetning til Chelsea.

Daily Mail gir også bestemannsprisen til Lukaku med karakteren 8,5, mens de gir Mourinho 8 og Conte 6,5.

– Dette var en kveld som ga United ny optimisme og viste at Mourinho fortsatt er en manager som vet hvordan det skal gjøres, skriver Ladyman.

– Mysteriet er hvorfor United ikke kan levere på dette nivået oftere. Altfor ofte er United for passive i spillet sitt med stjernespillere som Lukaku, Pogba og Alexis Sánchez på banen.

– Kan ha løftet Lukaku til et nytt nivå

Lokalavisens United-mann, Samuel Luckhurst, bruker mye plass på historien om Romelu Lukaku og Álvaro Morata.

Journalisten spekulerer om ikke Wayne Rooney fra tribuneplass lurte på om han forlot Old Trafford for tidlig da han så hvordan hans etterfølger og resten av laget slet mot den regjerende mesteren i første omgang.

– Men for Lukaku var det en forestilling som kan ha løftet ham til et nytt nivå. Morata, spissen United ville ha før de kapret Lukaku, vant duellen i det motsatte oppgjøret i november, men denne gangen var det Lukaku som gikk seirende ut.

– Lukaku har ti mål flere enn Morata denne sesongen og har forsvart valget til sin manager.

Kollega Ciaran Kelly gir Lukaku karakteren 8 på spillerbørsen, mens Luckhurst avslutter sitt kampreferat med at seieren mot Conte og gamleklubben må ha gledet Mourinho spesielt.