Endelig er dagen her!

PREVIEW: Så glad er både Mourinho og vi supportere for at sesongen starter igjen. Søndag ettermiddag kommer West Ham på besøk til Old Trafford.

Serien er i gang, og det har vært både dramatikk og mange mål – og heldigvis også med poengtap til to av våre rivaler.

Likevel er ikke serien helt i gang før Manchester United er i gang, så det er rundens siste oppgjør vi venter på.  Vi startet godt i fjor mot Bournemouth, og denne gangen kommer West Ham på besøk til Old Trafford.

Kampstart er 17.00 (skandinavisk tid) søndag ettermiddag.

Kampen sendes på TV 2 Sport Premium (Norge), TV 3 Sport 2 (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

FRA FJORÅRETS OPPGJØR: Paul Pogba.

Manchester United

TILBAKE: Phil Jones.

Mesteparten av troppen er spilleklare i forkant av serieåpningen. José Mourinho sa i et intervju med MUTV at Marcos RojoLuke Shaw og Ashley Young er de eneste spillerne som ikke kan spille – og vi visste jo allerede at de spillerne manglet.

Forutsigbarhet på skadefronten betyr ikke at det er forutsigbart hvilket lag vi spiller med – vi vet jo fortsatt ikke hvilken formasjon vi kommer til å stille i! Mourinho har eksperimentert med tremannsforsvar i sommer, og det skrives også i media at det er noe vi kan få se mye av denne sesongen. Det mest sannsynlige er vel likevel kanskje at vi starter som vanlig med fire mann i forsvar, slik som mot Real Madrid.

Det vil nok være endringer i forsvaret siden den kampen. Valencia og Darmian får kanskje fornyet tillit på backene, men Lindelöf og Smalling danner vel neppe stopperduo mot HammersEric Bailly og Phil Jones var suspendert i den kampen, men kan fort bli stopperduoen her. På den sentrale midtbanen kjemper Ander Herrera, Michael Carrick, Nemanja Matic, Marouane Fellaini og Paul Pogba om tre plasser.

Lenger offensivt er det også mange om beinet: Henrikh Mkhitaryan, Juan Mata, Jesse Lingard, Anthony Martial, Marcus Rashford og Romelu Lukaku er nok alle lystne på en startplass, og egentlig er det vel bare sistnevnte vi er helt sikre på at spiller om han er spilleklar.

LIGADEBUTERER: Romelu Lukaku.

West Ham

West Ham har klart uavgjort i tre av de siste fire oppgjørene mellom lagene på Old Trafford (alle turneringer), og Slaven Bilic er ingen lett nøtt å knekke for topplagene.

Nå har kroaten forsterket laget med spillere som Joe Hart (lån), Pablo Zabaleta, Arnautovic og – ikke minst – Javier Hernández. At sistnevnte vet hvor målene på Old Trafford står, vet vi alt om, og forhåpentligvis får ikke meksikaneren mange sjanser søndag ettermiddag.

 Sofiane Feghouli, Cheikhou Kouyate, Diafra Sakho, Andy Carroll og Michail Antonio er blant spillerne som nevnes som sannsynlige fravær for West Ham, og spillere som Lanzini og Noble har også slitt med skader.

West Ham har vunnet én av seks treningskamper i sommer (2-1-seier mot Fulham), og tapte sist 0-3 mot Manchester City.

LURING: Javier Hernández.

Dommer

Martin Atkinson dømmer sesongens første ligakamp.

Han har med seg Steve Child og Adam Nunn på linjene, mens Neil Swarbrick er fjerdedommer.

Atkinson dømte United ved fire anledninger sist sesong, og statistikken viser 2-1-1 for United med Yorkshire-dommeren som kampleder. Han dømte 0-4-tapet borte mot Chelsea, 3-1-seieren hjemme mot Sunderland, 2-1-seieren borte mot Blackburn i FA-cupen og 0-0-kampen borte mot City – da han viste ut Marouane Fellaini.

West Ham hadde 2-0-2 som statistikk med Atkinson som dommer sist sesong.

HAR MØTT HVERANDRE FØR: Martin Atkinson og Marouane Fellaini, her i en trivelig passiar om meningen med livet.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv, eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Kampen kan selvfølgelig også følges live her på United.no.