Endelig for Rooney og United

REFERAT: Manchester United endte 404 minutter måltørke med sliteseier over CSKA Moskva.

Wayne Rooney er én av Englands mest kritiserte fotballspillere om dagen. Derfor var det ekstra deilig at det var akkurat han som avgjorde kampen med 1-0-headingen ti minutter før slutt.

Med seier over russerne leder dermed United gruppe B ettersom PSV Eindhoven vant 2-0 hjemme over Wolfsburg. Like under United finner vi Wolfsburg og PSV Eindhoven som begge har ett færre poeng enn United med sine seks, og CSKA Moskva på bunn.

United åpnet sterkest

Det var hjemmelaget som startet kampen best på Old Trafford, og etter 15 minutter spilt kom kampens første store sjanse.

Fra midtbanen dro Daley Blind frem sin velkjente «langpasningsfot» og slo inn i bakrom hvor Juan Mata kom stormende inn. Spanjolen kom et halvsekund for seint inn, og fikk ingen god berørelse på ballen.

Minuttet senere var det Marcos Rojo som forsøkte seg fra distanse. Like utenfor 16-meteren sendte han en markkryper som gikk en drøy meter utenfor CSKA Moskva-buret.

Etter 35 minutter spilt fikk samme mann nok en stor mulighet. Ashley Young svingte inn et innlegg på bakerste stolpe hvor Rojo sto helt umarkert. På hel volley sendte han ballen like utenfor.

…zZzZzZz

Det tok ikke mer enn ett og et halvt minutt etter pausen før Rojo fikk muligheten nok en gang. Innlegg fra venstre ble headet like utenfor fra 11 meter.

Med 20 minutter igjen på klokka burde kaptein Wayne Rooney ha sendt hjemmelaget i ledelsen. Men engelskmannen fikk aldri kontroll på innlegget fra Mata, og i stedet for å sette den i mål fra syv-åtte meter, ble han stående og fomle med ballen uten å komme til avslutning.

Minuttene senere sendte Michael Carrick avgårde en markkryper like utenfor stolpen.

Rooney header inn 1-0

Så er det bare tilfeldigheter som hindrer United i å ligge under. Innbytter Seydou Doumbia kommer alene med en utrusende David De Gea, som akkurat får en hånd på avslutningen til ivorianeren. Returen blir plukket blir blokkert av en sklitaklende Chris Smalling.

Så sitter den ENDELIG for Wayne Rooney. Carrick lempet ballen ut til venstre på foten til Jesse Lingard som på én touch la inn på pannebrasken til den omdiskuterte United-spissen som headet inn 1-0.

Kommende lørdag venter West Bromwich Albion på Old Trafford, og United skal ikke i aksjon i Champions League igjen før de tar imot PSV på hjemmebane onsdag 25. november.