– En mester til å bruke media

En sint Sir Alex Ferguson avlyste fredagens pressekonferanse på Carrington. – Vanligvis utestenger han bare de som har hisset ham opp, sier Mark Ogden i The Telegraph til united.no.

Ogden, som i flere sesonger har fulgt Manchester United for den respekterte avisen, har aldri tidligere opplevd at samtlige journalister har blitt nektet adgang på Carrington som på fredag. Sir Alex Ferguson var rasende på pressen for hvordan de blåste opp Torres-uttalelsene etter seieren over Liverpool på Old Trafford.

– Vanligvis utestenger ham de avisene eller mediene som har hisset ham opp, men denne gangen gjaldt det alle. Bare rettighetshaverne fikk slippe inn. Det var – for å være ærlig – en uvanlig reaksjon. Det har vel nesten aldri skjedd før, sier Ogden til united.no.

– Jeg forstår at han irriterer seg over framstillingen av at han kalte Torres en «juksemaker», for han tok aldri det ordet i sin munn. Samtidig reiste han temaet om at Torres prøvde å få O’Shea utvist. Fergie vet hvordan dette fungerer, han visste at det ville komme reaksjoner etter kommentarene. Kanskje burde han bare ha pratet om Berbatov, fortsetter han.

– Skylder han på pressen for å dekke over sin egen kritikk av Fernando Torres?

– Muligens. Det er umulig å gjette hva han tenker!

De fleste av den mektige managerens uttalelser er taktisk spill. Ogden utelukker ikke at Ferguson hadde en plan bak Torres-utspillet.

– Fergie er en mester til å bruke media for å få ut sine budskap. Jeg husker hvordan han beskyldte Leeds-spillerne for å «svike sin egen manager» etter en svak match på Old Trafford i 1996. Han sa bare det for å sørge for at Leeds skulle kjempe enda hardere mot Newcastle i neste kamp.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at skotten har et svært anstrengt forhold til pressen. Han har så godt som sluttet å gi intervjuer, og det er flere skribenter som er nektet adgang på hans ukentlige pressekonferanser på Carrington. I tillegg har han boikottet BBC siden 2004.

– Det har egentlig ikke vært et tomannshånd-forhold på rundt ti år. Mitt forhold til ham er ganske nøytralt, men det er det samme for alle oss som er Manchester-baserte journalister.

Følg Jon Martin Henriksen på Twitter.