– Vi har en jobb å gjøre, dette endres ikke over natten

BARCELONA/CAMP NOU: – De neste årene blir ekstremt viktige for oss om vi skal komme opp på Barcelonas nivå, sier Ole Gunnar Solskjær.

Drøye 20 minutter etter kampslutt ankom en skuffet, men fattet Solskjær pressekonferansen i auditoriet på Camp Nou.

På veien hadde han rukket å gjøre et kjapt intervju med de britiske rettighetshaverne BT Sport.

– Vi er nødt til å komme på det nivået Barcelona holder. Det kan vi klare, men vi må jobbe hardt. Vi er nødt til å utfordre Barcelona dersom vi skal leve opp til Manchester Uniteds tradisjoner, sa Solskjær til BT Sport etter 0-3-tapet på Camp Nou.

HELSVART: David de Gea gjorde en stor blemme på Messis 2-0-scoring og da var kampen kjørt.

På pressekonferansen utdypet Solskjær hva som skilte de to lagene tirsdag kveld.

– Vi har gjort det bra med å komme til kvartfinalen men vi kan se kvalitetsforskjellen på lagene. Avslutningene deres var enestående. Vi startet bra de første 15 minuttene og trodde vi kunne få med oss noe, men så scorer de to mål på fire minutter, forklarer Solskjær.  

Møtte Ferguson

Minnene gikk automatisk tilbake til 26. mai 1999, da den norske United-manageren ble fotografert på gressteppet sammen med Sir Alex Ferguson, Ryan Giggs og Gary Neville.

Men 16. april 2019 tilhørte Lionel Messi, ikke Ole Gunnar Solskjær.

DEN LILLE GIGANTEN: Lionel Messi scoret to da Barcelona slo United 3-0 på Camp Nou. Begge målene kom etter store forsvarsfeil hos United. 

Med to mål fire minutter knuste den argentinske Barcelona-legenden håpet til de 4.500 tilreisende United-supporterne, som nok tillot seg å drømme etter en overraskende positiv innledning på kampen.

Før kampen ba Solskjær om intensitet og ikke minst konsentrasjon av spillerne sine. 

Om United hadde gitt Lionel Messi lillefingeren, hadde han trolig tatt hele hånden.

Men United ga ikke bare Messi lillefingeren. De serverte ham to gavepakker på et  sølvfat etter stygge personlige feil av henholdsvis Ashley Young og David de Gea.

Ole Gunnar Solskjær vedgår at det er umulig å gjøre slike feil uten å bli straffet.

– Han har et eksepsjonelt talent. Han og Cristiano (Ronaldo) har vært de beste spillerne de siste ti årene. Du kan forberede deg så godt du vil, men hvis du gir ham tid og rom er han farlig, sier Solskjær.

De Gea-blemme

Dermed endte Champions League-eventyret for Ole Gunnar Solskjær på samme sted som han avsluttet det på legendarisk vis i 1999.

David de Gea, som var i praktslag de føste månedene under Solskjær, fremstår plutselig som en høyst ordinær keeper, men Solskjær vil ikke kritisere sin spanske sisteskanse for feilen som førte til 2-0.

– De Gea var uheldig, og når du gjør en tabbe som keeper huskes det ekstra godt. Men han har gjort så mange viktige redninger for oss og bidragene hans til laget har vært enorme, sier Solskjær. 

I den andre semifinalen besørget et ungt Ajax-mannskap en ny overraskende og bunnsolid seier. I åttedelsfinalen vant Ajax 4-1 på Santiago Bernabeu, og tirsdag kveld ble Juventus slått 2-1 i Torino.

Det er ikke mer enn to år siden United komfortabelt slo Ajax i Europa League-finalen i Stockholm, og i 2015 slo Solskjærs Molde Ajax ut av gruppespillet i Europa League.

– Ajax har hatt en fantastisk utvikling på disse årene og det er en enorm prestasjon av dem å nå semifinalen, sier Solskjær.

Likevel holder han Barcelona som favoritter i årets Champions League.

– Jeg er ikke en gambler, men om jeg var det hadde jeg i alle fall ikke veddet mot Barcelona, sier han.

Nå handler alt om å sikre en plass i verdens gjeveste turnering også neste sesong.

– Vi har snakket med spillerne om at vi må få det beste ut av hverandre og skape et miljø med topp holdninger. Jeg vet at jeg har gode spillere å jobbe med. Det var godt gjort å komme til kvartfinalen og være med i kampen om topp fire.

BJARTE VALEN OPPSUMMERER FRA CAMP NOU: