– En stor fotballspiller

Tidligere United-spiss Diego Forlán tar utskjelte Paul Pogba i forsvar.

Forlán, uruguayaneren som ble en kulthelt for United-fansen etter sine to mål på Anfield i 2002,  har etter hvert rukket å bli 37 år gammel. Alderen er imidlertid ingen hindring for han er fortsatt aktiv, om enn på et noe lavere nivå enn tidligere i sin strålende karriere.

DIEGO FORLÁN med støtteerklæring til Paul Pogba.

Etter middels suksess i United, ble han folkehelt i Spania, først i Villarreal og siden i Atlético Madrid. Derfra førte karrieren ham i tur og orden videre til italienske Internazionale, brasilianske Internacional og japanske Cerezo Osaka (Shinji Kagawas gamle klubb). Siden dro han tilbake til Sør-Amerika og barndomsklubben Peñarol, før han nå har endt opp i indiske Mumbai City.

Innimellom fotballen har Forlán, assistert av ikke ukjente Andy Mitten, sin faste spalte i The National, en avis med hovedsete i De forente arabiske emirater. Der røper veteranen at han fortsatt følger med på det som skjer i Manchester United, hans første europeiske klubb.

Uruguays største sønn har åpenbart merket seg den heftige diskusjonen og de høye bølgene som omgir Paul Pogba, en spiller som sliter med å leve opp til forventningene etter sommerens rekordovergang fra Juventus.

Forlán åpner spalten sin med følgende påstand:

– Paul Pogba er en stor fotballspiller, la oss gjøre det klinkende klart med en gang.

Her kan du lese Diego Forláns spalte i sin helhet.

– Enorm ballkontroll

Han forteller at han først begynte å følge franskmannen nøye da han i 2012 forlot United og dro til Juventus. Han og røper videre at han lot seg overraske over den storvokste ungguttens selvtillit og teknikk, for ikke å snakke om hans evne til å kunne skyte tilnærmet like bra med begge bein.

– Til å være så svær har han enorm ballkontroll, og han er veldig vanskelig å skyve unna. Han scoret mange flotte mål for Juve, både fra kort og langt hold, og sørget i tillegg for noen fantastiske assists.

PAUL POGBA som Juventus-spiller – her i kamp mot Fiorentina i april 2016.

– Med lange, presise baller til lagkameratene viste han også pasningskvaliteter, samt evne til å skifte posisjon for å forvirre motstanderne. Det virket som om han aldri ble sliten. Statusen hans ble endret fra «en spiller med stort potensial» til «verdens beste, unge midtbanespiller», ettertraktet av alle de store klubbene.

– Men, han spilte allerede for en stor, rik og vellykket klubb. De verken trengte eller ønsket å selge ham. Om det likevel skulle skje, ville det være for et svært stort beløp. Nå får han massevis av kritikk fordi folk mener at han ikke utretter nok for United.

LES OGSÅ: Diego Forláns spillerprofil

Har fortsatt mye å gå på

Til dette argumenterer Forlán at Pogba allerede har skaffet seg masser av erfaring og langt flere landskamper enn de fleste av de tidligere spillerne som nå kritiserer ham. Han peker på at Pogba fortsatt er ung og har til gode å nå sitt fysiske og psykiske toppnivå.

– Han befinner seg nå i en tålmodig og stabil klubb som normalt støtter sine spillere og gir dem tid til å utvikle seg i svært profesjonelle omgivelser. Han kan spille i ytterligere tolv år på øverste nivå.

– Fansen er også tålmodig, og da snakker jeg av erfaring siden det tok meg mye lenger tid å score mitt første mål på Old Trafford enn jeg hadde forestilt meg. Som fotballspiller setter man enormt pris på slikt, for ingenting er verre enn når fansen vender seg imot en.

– Jeg tror vi vil få se en mye bedre Pogba neste sesong. Med en skikkelig oppkjøring bak seg, noe han ikke fikk foran denne sesongen, vil han da kunne senke skuldrene og fremstå mye mer avslappet.

Tilbake i nygamle omgivelser. PAUL POGBA på en av hans første treninger etter overgangen fra Juventus. I år får han anledning til å delta under hele sesongoppkjøringen.

Forlán legger så til at om Pogba ikke skulle klare å heve seg, så befinner han seg allerede nå på et veldig høyt nivå:

– Jeg bedømmer ham ikke på bakgrunn av det som har vært en veldig vanskelig måned for ham, men etter å ha sett ham bli den spilleren han i de senere årene har utviklet seg til å bli. Men, jeg regner med at han kommer til å heve seg betydelig, skriver Forlán, og mener at folk som dømmer fra utsiden, egentlig ikke vet så mye om hva de snakker om.

– Folk kritiserer fordi de mener at han burde være ferdigutviklet. Det er altfor tidlig. Men, han vil bli det, for han er en stor fotballspiller, avslutter den gamle United-helten.

Her kan du lese Diego Forláns spalte i sin helhet.