– En stor feil å ansette Moyes

Manchester United betaler fremdeles prisen for å ha bommet med Sir Alex Fergusons etterfølger, sier Javier Hernandez.

Den meksikanske spissen, som oftest gikk under kallenavnet «Chicharito», ble en stor hit da Sir Alex Ferguson og United hentet ham fra Guadalajara.

Chicharito overrasket de fleste med sin eminente målteft og ble ligamester i sin første sesong i United.

LES OGSÅ: 
David Moyes til united.no om den vonde sesongen: – United viste liten klasse

– Ingen personlige problemer

Med 20 scoringer var meksikaneren en viktig bidragsyter til Uniteds solide sesong, og kun Dimitar Berbatov med 21 scoringer hadde flere fulltreffere i 2010/11-sesongen totalt sett.

Chicharito og Manchester United tapte ligagullet på målstreken i 2011/12, men vant troféet i Sir Alex Fergusons avskjedssesong.

FULLTREFFER MOT LIVERPOOL: Chicharito stormer av gårde for å feire scoringen mot Liverpool på Anfield høsten 2011.

Også det ble en bra sesong for superinnbytteren som scoret 18 mål, deriblant det aller siste målet United scoret under Fergusons ledelse i skottens avskjedskamp mot West Bromwich som endte 5-5.

Da David Moyes overtok som manager på Old Trafford gikk det nedover med det meste, inkludert meksikanerens sjanser og innflytelse på laget. 

Nylig var meksikaneren gjest i Rio Ferdinands YouTube-show Locker Room.

De var han ikke nådig med sin gamle sjef som han også hadde som manager en periode i West Ham. 

– Jeg vil alltid være rød. Det var ikke noen personlige problemer mellom Moyes og meg, men det var en tabbe at de valgte ham. En stor tabbe, sier Chicharito.

– Ingen er i nærheten av Ferguson

– Det var en feil å ansette ham i utgangspunktet og det betaler klubben prisen for fremdeles. Ikke bare fordi det var ham, for Moyes er ikke en dårlig manager, men fordi klubben trodde de kunne erstatte Sir Alex så raskt. Det er umulig, sier meksikaneren.

MÅLFARLIG: Chicharito jubler for scoring mot Chelsea i FA-cupen i 2013. Totalt scoret den målfarlige meksikaneren 59 mål for United.

– Guardiola, Mourinho og Klopp. Ingen av dem er på samme nivå som sjefen (Sir Alex Ferguson, red. anm) nå. De jobber for å komme dit. United hentet Moyes, og uten å si om han var en god trener eller en dårlig trener, må jeg si at man må i det minste være halvparten av den du erstatter, sier Chicharito.

I januar skrev meksikaneren under for LA Galaxy etter en heller svak sesong i spanske Sevilla.