– En spesiell anledning

Robin van Persie ser fram til å komme «hjem».

For første gang siden overgangen til tyrkisk fotball i 2015, skal nederlenderen opp til dyst mot sine gamle lagkamerater i Europa League-oppgjøret torsdag kveld.

Gjennom tre sesonger i den rød trøya, scoret 33-åringen 58 mål på 105 kamper. I 2012/13 sesongen ble han toppscorer i ligaen med 26 fulltreffere, og scoret hat-trick da United sikret ligatittel nummer 20 med 3-0 mot Aston Villa.

«Den flyvende hollenderen» gleder seg til morgendagens oppgjør, men innrømmer at det kommer til å bli en spesiell anledning.

– Det er en spesiell kamp for meg, og det vil bli spesielt å spille «hjemme». Jeg vet Manchester United ønsker å være i Champions League, men det er sånn det er nå for tiden. Dette er en spesiell gruppe for meg, sier storscoreren til MUTV

– United er favoritter

rvp
TOPPSCORER: Robin van Persie scoret 26 mål i sesongen 2012/13, og tok sin eneste Premier League-tittel.

I tillegg til United møter nemlig nederlenderen Feyenoord i gruppe A, som han spilte for fram til 2004. I det første oppgjøret mot Feyenoord vant Fenerbahche 1-0. De spilte 1-1 mot Zorya borte, og tyrkerne topper derfor gruppa før møtet med United.

På torsdag må derimot hjemmelaget tåle favorittstempelet, ifølge van Persie.

– Det kommer til å bli tøft for oss. United er favoritter, men du vet aldri hva som skjer. Jeg ser virkelig fram til en flott kveld, og kommer til å nyte hele opplevelsen, sier Robin van Persie. 

LES OGSÅ: Gråt over van Persie-salg

Det er riktignok uvisst om nederlenderen faktisk spiller kampen. I de to siste Europa League-oppgjørene har van Persie startet på benken og kommet inn. Han har ikke imponert i sesonginnledningen, og står med kun én scoring på åtte kamper.

Uniteds offisielle Twitter-profil har lagt ut en hyllest til nederlenderen i anledning hans «comeback» på Drømmenes Teater. Det mener mange supportere er alt for sent, ifølge Metro.

For sent eller ei, her er i  hvert fall noen gode øyeblikk van Persie skapte i United-drakt: