– En skam for drakta

Engelsk presse bruker ord som «katastrofe» og «krise» om tirsdagens ydmykelse. Les hva de skriver.

Her har vi samlet en rekke reaksjoner fra engelske aviser etter tirsdagens ligacupkamp.

Daily Mirror, David McDonnell:

MK Dons – United 4-0: Ja, du leste rett.

Selv David Moyes, som ble sparket etter 10 måneder, ledet United til semifinalen i ligacupen. Louis van Gaal klarte ikke en gang å nå 3. runde, og det som var et tidlig problem er nå blitt til en krise etter et ydmykende tap.

Tre kamper ut i sesongen står United fortsatt uten seier, og lørdagens test mot nyopprykkede Burnley kan fort ende med at den statistikken fortsetter, etter det som har vært en katastrofal start under Van Gaal.

Van Gaal sa at det kunne ta tre-fire måneder for at ting fungerer, men da kan fort muligheten til titler denne sesongen være over hvis denne sørgelige rekka fortsetter. Selv med Di María på plass så virker det ganske utenkelig at United skal kunne kjempe om seriegull. Da gjenstår FA-cupen – hvor de får håpe på trekningen – som eneste sjanse til et trofé denne sesongen. Det er et sjokkerende fall for fans som ikke trodde det kunne bli verre enn under David Moyes forrige sesong.

Daily Telegraph, Henry Winter:

På tampen av en skamfull kveld for United sang MK Dons-fansen «Dere er ikke berømte lenger». United er i alle fall ikke skumle å møte lenger, de er ikke organiserte og de har null selvtillit.

Dette vil bli husket som en skammens kamp. En kamp hvor fansen møtte opp i hopetall, men hvor spillerne ikke fulgte opp.

kagawa
SLAPP UNNA: Shinji Kagawa måtte ut med skade etter 20 minutter, og slapp dermed å være på banen da baklengsmålene rant inn.

Tabber og feil kan nesten bli tilgitt når det gjelder de unge spillerne, men ikke av erfarne spillere som Jonny Evans. United startet med fem A-landslagsspillere og Adnan Januzaj kom innpå, men de fremstod som en gjeng med middelmådige fremmede som var en skam for drakta.

Det virket som om Louis van Gaal brukte ligacupen for å vise frem spillerne som kan selges, men verdien til Hernandez, Welbeck, Anderson og Kagawa sank etter dette. Han ga også et prøvespill til Keane, James, Vermijl, Janko og Powell, men sammensettingen ble helt gal. Van Gaal viste ingen respekt for ligacupen og ble straffet for det. Det er heller ikke slik at han måtte hvile spillere med tanke på senere europacupkamper. Det var en tabbe. (…)

Det er så mye arbeid som gjenstår. United var grusomme i forsvar, svake på midtbanen og ufarlige i angrep. De eneste i rødt som ikke ga seg var de bak mål. United-fansen sang uten stopp og høyere og høyere for hvert eneste baklengsmål.

The Independent, Ian Herbert:

Nytt lavmål for United.

Ute av ligacupen før Manchester City er kommet med i den.

Ute av ligacupen 48 timer før det er en Champions League-trekning de ikke er med i.

Avgrunnen United har sunket ned i ser ut til å være bunnløs, selv om det er vanskelig å forestille seg at det kan bli verre enn dette.

Det er imidlertid et tap Louis van Gaal må ta en del av skylda for. Da Liverpool møtte Notts County i samme runde i fjor så spilte de med førstelaget siden de visste at det ville bli mange midtuker uten kamper hvis de gikk ut. Van Gaal droppet imidlertid spillerne som kunne utgjøre en forskjell og så i stedet et ungt forsvar begå kollektivt selvmord da Champions League-finalistene for bare tre år siden nådde et nytt bunnpunkt. (…)

Bare én normal førstelagsspiller på banen kunne utgjort en forskjell. Det kunne også Wilfried Zaha, og at han forble på benken er et mysterium.

Daily Mail, Matt Barlow

United ryker 4-0 (ja, FIRE….)

På mindre enn 50 dager har Louis van Gaal gått fra en tøff VM-semifinale til å bli ydmyket i Milton Keynes. På en dag hvor Uniteds moral og håp burde økt (etter kjøpet av Di María)  så endte det i stedet med et stygt tap. Prestasjonen var håpløs, og det var trolig Uniteds verste resultat siden York vant i ligacupen på Old Trafford for nesten 20 år siden.

lvg5455
VONDT Å SE PÅ: Kanskje var det derfor Louis van Gaal lukket øynene litt tirsdag kveld.

Van Gaals første sesong er i ferd med å knuses i rekordfart, selv om han gjorde alt han kunne for å ikke virke affisert  – eller overrasket – etter tapet.

I stedet brukte han tiden på å skrive autografer mens MK Dons-manager Karl Robinson, en stor Liverpool-fan, ventet for å takke for kampen.

Van Gaal snakket etterpå om to kamper på 48 timer, skader og en taktikk med stor risiko, men til slutt handlet det om at han gjorde klubben sårbar for et sjokktap mot et lag som er satt sammen for mindre enn 250.000 pund.

Mails spillerbørs: De Gea 6; M.Keane 5, Evans 4.5, Vermijl 5; Janko 5 (Perrara HT, 6), Anderson 5, Kagawa 4 (Januzaj 20, 5), Powell 6 (Wilson 57, 5), James 5; Hernandez 4, Welbeck 6.

The Times, James Ducker:

Ángel Di María sa like før avspark at det kun var United han ville forlatt Real Madrid for, men etter ydmykelsen mot MK Dons så ville han vært unnskyldt om han tok en liten titt til på kontrakten for å se om det fantes en klausul som kan redde ham ut av dette.

Den eneste trøsten for det nye rekordkjøpet er at han slapp å se dette live.

Det skulle vært en bra dag for United. I stedet vil den huskes som dagen de smadret den britiske overgangsrekorden – og så ble knust av et lag fra League One som kun har eksistert i et tiår.

Det var fullt av nedturer under David Moyes forrige sesong, men dette var på samme nivå. Moyes fikk også klubben til en ligacupsemifinale. Uniteds sesong er bare tre kamper gammel, men allerede begynner spørsmålene å tårne seg opp.

Anderson og Nick Powell var håpløse på midtbanen, men de var ikke alene. Overalt så man klumsete United-spillere. Javier Hernandez, Adnan Januzaj og så var det forsvaret. Van Gaal fortsatte med 3-4-1-2-formasjonen sin, men dette var en kamp som gjør at man må stille spørsmål ved klokheten i det.

The Guardian, Richard Rae:

Van Gaal ville vært unnskyldt om han hadde begynt å mumle «Ikke få panikk» for seg selv, fordi MK Dons vant ikke bare over United. De ydmyket dem. Det var også ironisk at både Van Gaal og MK Dons-manager Karl Robinson etterpå sa at de ikke var sjokkert over resultatet (…)

Van Gaal sa at United var uheldige som ble straffet for feilene sine, men samtidig tok det 72 minutter før United hadde en avslutning på mål.