En nesten 90 år gammel rekke vi ikke vil bryte

Det skjer ganske sjeldent at Newcastle United vinner på Old Trafford, og det skjer enda sjeldnere at de vinner to ganger mot oss i løpet av samme sesong.

Manchester United får besøk av Newcastle på Old Trafford andre juledag, og forhåpentligvis er både De Gea og forsvaret vårt ferdige med å dele ut julegaver til motstanderlagene.

Watford-kampen var en stor nedtur, og nå må vi sørge for at det ikke blir enda en nedtur.

United har jo slitt mot de antatt dårligere motstanderne denne sesongen – inkludert Newcastle.

På St. James’Park i oktober vant Newcastle 1-0 mot United etter at Matty Longstaff scoret kampens eneste mål.

HER AVGJORDE NEWCASTLE: Matty Longstaff fyrer av, mens broder Sean står og ser på.

Sånt kan skje – St. James’ Park er ikke noe enkelt sted å komme, og vi har gått på noen smeller der opp gjennom årene – men det blir langt sjeldnere hjemmetap mot Newcastle.

I Premier League-æraen har det bare skjedd én gang, og det var under David Moyes, i desember 2013, da Yohan Cabaye senket United.

DET ENESTE PL-HJEMMETAPET MOT NEWCASTLE: Her fortviler United etter at Cabaye har scoret det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål.

Ingen dobbel siden 1930/31

1930/31-sesongen begynner å bli ganske lenge siden, og det var forrige gang Newcastle vant begge ligaoppgjørene mot Manchester United.

De få gangene Newcastle har klart å slå oss på Old Trafford siden det, så har vi klart å ta poeng på St. James’ Park.

  • Vi tapte mot Newcastle hjemme i ligaen i 1934/35 (på nivå to), men vant bortekampen 1-0.
  • Neste hjemmetap mot Newcastle var i desember 1950, da United ledet 1-0 til pause, men Newcastle snudde kampen i andreomgangen. Mål fra Jack Rowley og Stan Pearson sørget for at United senere i sesongen vant på St. James’ Park.
  • I februar 1972 kom neste hjemmetap mot Newcastle, da vi tapte 0-2, men George Best hadde tidligere i sesongen scoret kampens eneste mål da vi vant på St. James’ Park.
  • Etter dette tapte vi ikke en eneste ligakamp hjemme mot Newcastle før den nevnte kampen i 2013 under David Moyes, men Moyes’ United smadret Newcastle 4-0 på bortebane like før skotten fikk sparken, etter scoringer av Juan Mata (x2), Javier Hernández og Adnan Januzaj.

Før disse fire hjemmekampene, så var forrige hjemmetap mot Newcastle i september 1930, da vi tapte 4-7 (!) mot geordiene på Old Trafford. I januar samme sesong tapte vi nok en målrik kamp mot dem. Det endte til slutt 3-4, og dette er altså forrige gang vi tapte to ligakamper mot Newcastle i løpet av samme sesong.

La oss satse på at 2019/20-sesongen ikke blir sesongen hvor det skjer igjen.