Én måned igjen til avspark

31 dager igjen; ligastarten nærmer seg med stormskritt.

Knappe to måneder, eller – for å være pinlig nøyaktig: 58 dager har passert siden Marcus Rashford sørget for 1-0-seier over Watford på Premier League-sesongens siste dag i 2017/18. Det virker som en liten evighet siden. 

Heldigvis har det pågående VM bidratt til å få fart på ventetiden, og nå er det med glede vi kan konstatere at to tredjedeler av den ligger bak oss.

I dag, 10. juli, gjenstår det nøyaktig én måned til teppet går opp for en helt ny og ubeskrevet sesong. Det skjer fredag 10. august, når Leicester City dukker opp til ligapremiere, for øvrig den 119. siden første avspark ble tatt i 1888.

93 sesonger i toppen

For United, som først ble tatt opp i det gode selskap fire år etter opprettelsen av The Football League, blir kommende sesong altså den 115. som ligaklubb.
Av de foregående 114 sesongene har den spilt 93 på øverste nivå, mens de resterende 21 har blitt tilbrakt på det nest øverste. Sist det skjedde, og eneste gang siden 2. verdenskrig, var i 1974/75, en sesong Tommy Docherty og hans Røde Armé spilte seg tilbake til toppen på første forsøk.

Nå trenger vi [trolig] ikke lenger å bekymre oss for at Manchester United igjen skal ryke ut av engelsk fotballs øverste selskap, i hvert fall ikke med det aller første. Isteden kan vi [forhåpentligvis] se frem til at at klubben fortsetter fremgangen – ikke minst spillemessig – og benytter kommende sesong til å ta ytterligere store og avgjørende steg på vei mot en ny, lang suksessperiode.

Det hele starter altså 10. august, og vi er så spente at vi klarer nesten ikke å vente.

26. aug. 2017: United 2-0 Leicester. Du har fortsatt mulighet til å sitte ringside når lagene møtes på Old Trafford om en måned.

Nok av tid, og penger til overs?

Om du skulle lure, er det fortsatt mulig å skaffe seg plass på Supporterklubbens tur til åpningskampen. Det kan du i så fall ordne her.

Helt til slutt vil vi minne om hvordan en kampdag på Old Trafford arter seg. Heldigvis går den ikke unna fullt så fort som på videoklippet nedenfor – selv om det av og til kan virke slik …