Danmark leverte en kamp det danske publikum vil huske i lang tid fremover og i hovedrollen? Vår egen Christian Eriksen.

Danmark 2-0 Frankrike

Nations League gruppe A1, Parken i København
Mål: 1-0 Kasper Dolberg (34), 2-0 Andreas Skov Olsen (39)

Frankrike startet kampen klart best og presset danskene svært dypt i banen. Aurelien Tchouameni holdt på å presse frem et selvmål av Joakim Mæhle, men den danske backen slapp så vidt unna og sleivet ballen noen centimeter utenfor målet til Kasper Schmeichel.

Danmark spilte seg inn i kampen, mye takket være Christian Eriksen som viste frem sin eminente pasningsfot og forståelse for spillet gang etter gang. Både i åpent spill og på dødball.

Først åpnet han det franske forsvaret med to fantastiske diagonalpasninger, det ene dårlig utnyttet av Andreas Skov Olsen, det andre noe bedre av Mikkel Damsgaard som spilte ballen inn til Kasper Dolberg som skled inn 1-0 for Danmark.

Etter dette virket franskmennene rystet og slapp til flere danske sjanser. I et mylder av cornere slått av Eriksen skapte Danmark sjanse på sjanse mot et passivt fransk lag.

Det skulle vise seg å straffe seg. På den fjerde corneren på rad satt nummer to. Eriksen slo corneren på bakre. Ballen heades tilbake og slås ut i returrom til Andreas Skov Olsen som banket ballen i mål fra 20 meter til 2-0!

I den andre omgangen startet Frankrike best, uten å skape det helt store i starten av omgangen.

Det endret seg etter timen. Frankrike tok fullstendig over, og kun en god og heldig Kasper Schmeichel holdt danskene inne i laget. Det ble en lang periode med kjør mot det danske målet, men de klarte å holde unna og vant kampen.

Eriksen fikk en mindre markert rolle i den andre omgangen da mye av omgangen handlet om å forsvare seg. Han holdt likevel på å notere seg enda en hockey-assist helt på tampen da en corner ble stusset videre til Braithwaite som på utrolig vis klarte å bomme på.

Det danske laget med Christian Eriksen i spissen leverte på alle parametere og holdt ut i det som ble en magisk kveld i Parken hvor til og med de tilreisende fra Frankrike applauderer den danske innsatsen. Danmark slår med det den regjerende verdensmesteren to ganger på rad!

Likevel var ikke det nok til å ta seieren i gruppe A1, ettersom Kroatia også vant sin kamp og står igjen som vinnere av gruppen etter 3-1-seier borte mot Østerrike.