– En leder er ikke nødvendigvis den med kapteinsbindet

Paul Pogba mener kapteinsbindet ikke nødvendigvis avgjør hvem som tar lederrollen.

Paul Pogba er ikke lenger Uniteds visekaptein, og hvis vi skal tro José Mourinho var han heller aldri det i utgangspunktet.

– Paul var aldri visekaptein. Valencia er kaptein, og så har vi en gruppe spillere som kan være visekaptein. Mourinho nevnte både David De Gea, Ashley Young og Chris Smalling, forklarte portugiseren like før månedsskiftet. 

Det hele ble altså avdramatisert av sjefen selv, selv om det fikk massive oppslag i (spesielt) britisk presse.

I disse dager er Paul Pogba på landslagssamling, og har tydeligvis ikke den samme munnkurven med Le Bleus som han har i Manchester. 

– Jeg har aldri spilt for å bli kaptein for Frankrike, det er stort nok å være her i utgangspunktet, sa Pogba i følge The Mirror og fulgte opp:

– Du trenger ikke å være en kaptein for å snakke på banen, en leder er ikke nødvendigvis den med armbindet. Når du er en leder, så kan du snakke på banen. Jeg har også sett ledere på banen som ikke snakker.

Mot Newcastle tok Pogba grep etter den begredelige førsteomgangen, og opererte etter hvilen som en slags quarterback som dikterte spillet fra Uniteds bakre rekker. Han pekte og dirigerte, ropte og jaget laget fremover.

– Med tanke på at jeg nå er 25 år gammel, så befinner jeg et sted mellom den yngre og eldre garde. Dette gjør at det er enkelt for de yngre å komme til meg, men også at de eldre lytter når jeg prater, sa Pogba.