En «fledgling» vender hjem

Husker du Russell Beardsmore, en av «Fergie’s Fledglings»? Nå er han tilbake på Old Trafford.

Den spedbygde midtbanespilleren vokste opp på Old Trafford, og debuterte for United fire dager før sin 19-årsdag i 1988. Han var en av de såkalte «Fergie’s Fledglings» og ble ansett som et stort fremtidshåp. Det var forventninger han aldri klarte å innfri.

Etter 83 førstelagskamper på fire sesonger (39 fra start) ble unggutten omsider veid og, til egen skuffelse, funnet altfor lett. Talent var ikke lenger nok; og det var heller ikke minnene om scoringen hans fra den berømte 3-1-seieren over Liverpool på 1. nyttårsdag i 1989.

Dermed endte Russell Beardsmore sin Old Trafford-karriere ved kontraktens utløp i 1993, nesten to år etter hans siste opptreden for førstelaget.

Til Bournemouth – og tilbake

Fra United gikk turen til den daværende 2. divisjonsklubben AFC Bournemouth. Der tilbrakte han fem år som spiller, inntil han i 1998 ble tvunget til å legge opp som følge av skade.

rb
RUSSELL BEARDSMORE – her i aksjon for United mot Tottenham i 1989.

Nå, 23 år etter at Alex Ferguson innvilget ham «free transfer», er Beardsmore tilbake på Old Trafford. Der har han gått inn i trenerstaben hos Manchester United Foundation.

I en kommentar til hjemkomsten røper 47-åringen overfor ManUtd.com at han ser sin nye jobb som et nytt og spennende steg.

– Jeg kan nesten ikke vente med å komme igang, sier han entusiastisk, og røper at han egentlig har opprettholdt forbindelsen til sin barndomsklubb gjennom hele den tiden han har vært borte. Blant annet har han  innehatt en vertsrolle på kampdager på Old Trafford, og han har også tatt del i såkalte legendekamper.

Vi ønsker Russell Beardsmore velkommen tilbake og lykke til i ny jobb.

Her kan du se Beardsmores største øyeblikk som United-spiller – den nevnte nyttårskampen mot Liverpool: