– En fin mulighet

James Wilson om sitt utlån til Sheffield United.

Onsdag skrev han under på en låneavtale med Sheffield United, og allerede fredag kveld venter det Sheffield-derby mot byrival Wednesday hjemme på Bramall Lane. Stort større enn det kan det knapt bli, verken for spillere eller fans i den gamle stålbyen.

Les også: Nytt utlån for Wilson

Det er jo kamper som dette man drømmer om å ta del i.
- James Wilson

Og, selv om han bare så vidt har kommet seg inn gjennom døren hos sin nye klubb, kjenner James Wilson lukten av sagmugg. Han har vært på sirkus før, men dette blir allikevel en ny opplevelse for den innleide United-spissen. Han vet hva et Sheffield-derby betyr for folket, og gleder seg til å få vist seg frem i den rød- og hvitstripede hjemmedrakten.

– Det er derfor vi driver med dette, er det ikke, sa 22-åringen til lokalavisen The Star etter å ha fullført onsdagens overgang.

– Det er jo kamper som dette man drømmer om å ta del i. Ja, for å være helt ærlig, kan jeg knapt vente med å komme igang, sa han, med håp om at erfaringen han har skaffet seg ved å spille og trene sammen med «big-game»-spillere i Manchester United, vil komme til nytte i møte med Wednesday.

– Jeg har jo også en del erfaring fra storoppgjør på steder som Anfield og Arsenal, og jeg vet at dette [Sheffield-derbyet] vil bli mye av det samme, lød det, forventningsfullt og spent, fra den til nå så uhellsforfulgte spissen.

– En ny sjanse

Videre fortalte Wilson om hvordan han ser denne overgangen — som altså har varighet ut sesongen — som en sjanse til endelig å få spille førstelagsfotball igjen. Det har han ikke gjort siden forrige utlån, i Derby County, hvor han høsten 2016 fikk fire kamper før korsbåndet røk.

– Det er derfor godt å være her og en fin mulighet for meg personlig, sa Wilson, før han pliktskyldig la til: – Forhåpentligvis vil jeg være i stand til å hjelpe laget i ukene og månedene som ligger foran oss.

22-åringen røpet også at han hadde flere tilbud om låneopphold fra andre interesserte klubber, men det endte altså med at han landet på Sheffield United.

– Jeg vurderte for og imot, men følte umiddelbart at det var dette som passet meg best.

Vi kan ikke annet enn å ønske Wilson lykke til (samtidig som vi lurer på hvem som heretter skal score målene for Ricky Sbragias U23-lag …)