– En blir aldri lei av å vinne

Phelan om Solskjær og returen til Manchester United.

– Det har vært fantastisk. Det har vært som en virvelvind, egentlig. Du kommer inn og spiller fem kamper på – hva er det, to uker? – så alt har gått veldig, veldig raskt. Men det er veldig lovende.

Det sa Mike Phelan i et nytt intervju med MUTV fra Uniteds treningsleir.

Phelan er endelig tilbake i United etter at han måtte forlate klubben i 2013 etter at David Moyes tok overtok, og hvordan føltes det egentlig da han fikk telefonen med tilbudet om å returnere?

– Det er ganske overveldende, egentlig. Når du har vært involvert i noe fantastisk tidligere, og så får du sjansen til å prøve på ny, prøve å gjøre det igjen… det var grunnen til at jeg ønsket å komme tilbake. Du vil gjøre det på nytt igjen – en blir aldri lei av å vinne! Og det er en herlig fotballklubb.

– Jeg ville løyet om jeg sa at jeg ikke var nervøs den første dagen [tilbake på Carrington]. Jeg kjente en eller to av spillerne, men jeg var ikke sikker på hvem som var der av de ansatte.

– Vent, du var ikke her i 2013?

– Så jeg var ganske nervøs, men da jeg kom inn dørene, og gikk til kantinen, og du så alle sammen … smilende ansikter, og at de ønsket meg lykke til – noe som var hyggelig – så føler du at du aldri har vært borte.

– Det er seks år siden, men i det øyeblikket så begynte jeg å lure på hvor det har blitt av se seks årene. Jeg har oppnådd noen ting i mellomtiden, men å komme tilbake til Man United er noe veldig spesielt.

– En god atmosfære

Tilbake i United jobber han med Ole Gunnar Solskjær, som han selvsagt kjenner godt fra tidligere.

– Det har vært veldig bra [å jobbe med OGS]! Da jeg snakket med ham, så snakket vi om hva vi kan oppnå på kort tid, og det har gått bedre enn vi hadde egentlig hadde forventet, sa Phelan, som fulgte opp med å poengtere at spillerne også fortjener ros for å ha vært åpne for de nye idéene på en forfriskende god måte, noe en også kan se i prestasjonene og resultatene hittil.

LES OGSÅ: Hvor er Phelans shorts?

– Vi er ikke der ennå, det er fortsatt problemer vi kan gjøre noe med, men å få disse tre-fire dagene borte fra alt [på treningsleir] der vi bare kan konsentrere oss om jobben vi har foran oss, det tror jeg virker. Det er en god atmosfære.

Phelan ble videre spurt om han er imponert over hvordan Solskjær har håndtert alt hittil.

– Alle ser Ole fra gamle dager, da han var den unge spilleren med det uskyldige ansiktet, men han har modnet mye. Han har vært borte, og har levd som en fotballmanager. Det betyr ikke så mye hvor du har vært i verden som manager – du må fortsatt styre. Dette er noe større, men han har taklet alt godt.

– Han har sine egne idéer, han har sin egen måte å tenke på. Og fordi vi har meg selv, Michael Carrick og Kieran McKenna, så er det en fin blanding, og de – Michael og Kieran – spiller også en rolle i alt dette.