– En bisarr situasjon

Manchester United står fremdeles uten seier på bortebane denne sesongen. – Det haster med å finne borteformen, mener ex-red Lou Macari.

Fem seire (inkludert straffesparkkonkurransen mot Inter) på nøytrale baner under sommerens USA-tur ble fulgt opp med 2-1-seieren mot Valencia i den siste treningskampen før sesongen.

Seks strake seire bar bud om at noe stort var i vente for United under Louis van Gaal.

Men starten på sesongen ble alt anet enn lystig, og selv om United har tatt seg sammen på eget gress er borteformen et sørgelig kapittel denne sesongen. Fire forsøk, to uavgjorte og to tap er fasiten.

– Burde slått alle

– Ser man på motstanderne United har møtt på bortebane er det ingen topplag. Sunderland, Burnley, MK Dons og Leicester. Hadde du spurt meg før sesongen hadde jeg sagt at United ville ha vunnet alle disse kampene, sier Lou Macari til radiostasjonen talkSPORT.

Til tross for at United har det Macari kaller verdensklassespillere fremover på banen, er det de mange ulike kombinasjonene i forsvarsrekken som har vært utslagsgivende for United, skal vi tro den gamle United-helten.

– Det er en ganske bisarr situasjon at United ikke har vunnet bort ennå. Falcao, Van Persie, Rooney og Mata kan alle avgjøre kamper som enkeltspillere, men det er på tide at United som lag fremstår som en samlet enhet og det haster med å få satt laget. Snart kommer kamper mot Chelsea, Manchester City og Arsenal. Det vil bli den store testen for nye United, mener Macari.

– Jones rett inn på laget

En skadeliste lang som en smårollings ønskeliste til jul har gjort at Louis van Gaal har byttet og endret i et forrykende tempo i de bakre rekker. Nå er endelig både Phil Jones og Chris Smalling klar for spill igjen. Det er også Ander Herrera og Michael Carrick. Macari tror Phil Jones vil gå rett inn på laget som møter West Bromwich mandag kveld.

– Han har duellstyrken og selv om han ennå er ung er han en av de mest erfarne forsvarsspillerne United har. Jeg tror ikke Van Gaal vil kaste inn flere av spillerne som nå er tilbake fra skade, men jeg ser for meg at Jones spiller, sier Macari.