En ballettdansende bulldoser

Med en blanding av utsøkt balanse og rå kraft, ble Romelu Lukaku helt avgjørende da United tok seg videre i FA-cupen.

Manchester United vant 2-0 uten å overbevise mot Huddersfield, men i cupen er det resultatet som teller mer enn noe annet.

Heldigvis for United virker Romelu Lukaku å være på vei mot en formtopp igjen og belgieren scoret begge Unteds mål.

Her er våre karakterer fra oppgjøret, vurdert av Bjarte Valen

Sergio Romero – 6
Stødig kamp av argentineren som strengt tatt også hadde minimalt å gjøre på selv om hjemmelaget i perioder hadde ballen mye.

Ashley Young – 6
Gjør en ok jobb uten å briljere. Ikke så ivrig etter å gå i angrep som vi har sett tidligere denne sesongen, og de gangene han var med var pasningskvaliteten heller svak.

Victor Lindelöf – 5
Rufsete og tidvis noe usikker. Ikke på langt nær like trygg som han burde vært mot et begrenset lag og tok følelig ikke veldig godt vare på muligheten han fikk av Mourinho. Trolig tilbake på benken mot Sevilla.

Chris Smalling – 6
Heldig som unngår straffe mot seg for hands i 1. omgang, og virker tidvis noe rufsete. Men i duellene var Smalling solid. En av United-spillerne som var villig til å gi litt juling tilbake. Spiller seg opp etter pause og er ryddegutten i forsvar.

Luke Shaw – 5
God til å lese spillet og bryte ballbanen i starten. Pasningene, både valg og utførelse, er det imidlertid mer så som så med. En prestasjon under middels. Ville fått skikkelig trøbbel mot en bedre motstander.

Nemanja Matic – 6
Virker noe sliten etter et meget tett kampprogram denne sesongen. Slår fremdeles gode pasninger og gjør mange kloke valg uten ball, men virker ikke å være like dominant som tidligere i sesongen.

Michael Carrick – 6
Balanserer Uniteds midtbane ganske bra i en litt småguffen kamp. Et par slurvefeil trekker ned. Midtbanen ble temposvak og presset vel langt tilbake og mot bedre motstand kunne United fått mer trøbbel.

Scott McTominay – 6
Mange gode løp og flink til å bevege seg og gjøre seg spillbar. Men med både Matic, McTominay og Carrick på banen ble United presset langt tilbake og unggutten fikk bare tidvis vist sine ferdigheter som har gjort at Mourinho gang på gang gir ham tillit. I grenseland til en 7-er.

Juan Mata – 7
Kloke pasninger og gode valg uten ball. Mata var Uniteds kreative kraft før pause. Spilte fri Lukaku i forkant av belgierens første mål og avsluttet et vakkert angrep som alle trodde ga 2-0, men VAR snøt United for scoringen som kunne punktert kampen.

Alexis Sánchez – 6
Ganske usynlig før pause. Jobber tidsvis bra, men kom aldri til sin rett da fysisk sterke Huddersfield presset United bakover på banen. Gir bort noen helt unødvendige frispark. Fortjener ros for pasningen til Lukakus 2-0-mål og slår noen pasninger som ingen gjør etter ham. Ellers en ganske grå dag på jobben etter hans standard. Byttet ut kvarteret før slutt med Martial.

Romelu Lukaku – 8
Det er ikke alltid like vakkert, men du verden så effektiv Lukaku kan være med sin rå kraft. Sterk i kroppen og kald i avslutningsøyeblikket da han ga United ledelsen. Resten av 1. omgang var han relativt usynlig, men viser igjen styrke idet han øker til 2-0 i 2. omgang. Virker å ha tilbake den selvtilliten han hadde i høst. Lover bra foran møtet med Sevilla.

Anthony Martial, Jesse Lingard og Eric Baiily spilte ikke lenge nok til å få karakter.