– Et åpenbart forsøk fra Klopp på å påvirke dommeren

Den tidligere toppdommeren Mark Clattenburg mener Jürgen Klopp fremstår hyklersk med sitt stikk i retning dommerstanden etter de mange straffene United har fått.

– Dette er «mind games» og et klart forsøk på å påvirke dommer Paul Tierney før storkampen mellom Liverpool og United på søndag, skriver Clattenburg i sin spalte i Daily Mail. 

Clattenburg påpeker at Klopp har rett da tyskeren uttalte at United har fått flere straffespark på to år enn det Liverpool har fått under Klopps fem og et halvt år som manager i Liverpool.

MIND GAMES: Den tidligere toppdommeren Mark Clattenburg mener Liverpool-manager Jürgen Klopp forsøker å påvirke dommer Paul Tierney før søndagens storkamp på Anfield.

– Men la oss være klar på én ting: Det eksisterer ingen konspirasjon fra dommerne. Prøvde Klopp å antyde at det er det? Eller forsøkte han å si at United har spillere som faller lett for å få straffe?

– Simpelthen ikke sant

– Om det er det første punktet han sikter til, vil jeg ikke engang diskutere det, for det er simpelthen ikke sant. Om han tenker på det andre punktet har han et poeng, men han glemmer at det er lignende mistanker mot noen av hans egne stjerner, skriver Clattenburg. 

Den tidligere toppdommeren sier han nøye har analysert de elleve straffesparkene United har fått denne sesongen. 

SPENNING: Søndag møtes Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp på Anfield. Vinneren av oppgjøret vil være serieleder i Premier League, men United vil også klare seg med uavgjort for å forsvare tabelltoppen.

– Det er så mange som fem straffespark der jeg mener United-spillere enten har lagt til rette for kontakt eller initiert kontakt, men det er også her Klopp må være forsiktig i sin kritikk for dette er akkurat det samme som Sadio Mane gjorde da han gikk i bakken etter en duell med Kyle Walker-Peters i kampen mot Southampton, påpeker Clattenburg.

– Klareste forsøk siden Ferguson

Clattenburg mener Klopps uttalelser er det mest åpenbare forsøket på å påvirke en dommer før en storkamp mellom lagene siden Sir Alex Ferguson var manager for United.

FERGIE TIME: Sir Alex Ferguson fikk tilleggstiden i Uniteds kamper oppkalt etter seg og tittet ofte på klokken etter at 90 minutter var passert.

– Det er feil å hevde at det er en aura som omkranser og favoriserer United. Det var nok det da Ferguson var manager, men ikke etter at han forlot United, skriver Clattenburg og legger til at han er den eneste dommeren som har gitt et bortelag tre straffespark på Old Trafford.

Det skjedde i 2013/14-sesongen da Liverpool vant 3-0 mot United under ledelse av David Moyes.