Emosjonell Ighalo om søsteren: – Vi ba en bønn om at jeg skulle få spille for United

MANCHESTER: Det var en overlykkelig Odion Ighalo som stilte til intervju etter 5-0-seieren mot Club Brugge. Den nigerianske spissen forteller at han skal dedikere hvert mål han scorer til sin avdøde søster.

Da 30-åringen så ballen gå i nettet foran den belgiske fansen på Old Trafford rettet han umiddelbart armene og blikket mot himmelen.

12. desember mistet han sin søster, Mary. Under United-drakten hadde Ighalo en t-skjorte med en hyllest til søsteren.

– Hun var en United-supporter. Vi ba en bønn om at jeg skulle få spille for United, fortalte Ighalo i pressesonen etter kampen.

– Dessverre fikk hun ikke oppleve det, men jeg lovet at jeg skulle dedikere hvert eneste mål jeg scorer til henne. Jeg er glad for at jeg gjorde det, og hvor hun måtte være håper jeg hun er glad for at jeg gjorde det og at hun har det bra.

Drømmen om å score på Old Trafford har Ighalo hatt helt siden han var en guttunge i Nigeria.

– Dette er det jeg har drømt om. Jeg drømte om å spille for United og score mitt første mål. Derfor er jeg veldig lykkelig, sier 30-åringen.

– Det føles fantastisk. Å høre fansen synge navnet mitt på Old Trafford – jeg er veldig takknemlig. Jeg har ventet på dette øyeblikket, og det er et øyeblikk jeg vil ha med meg resten av livet.

Garanterer full innsats

Målet kom etter en smart og vakker pasning fra kampens store spiller, Bruno Fernandes. Juan Mata fant Ighalo foran mål, som enkelt kunne gjøre 2-0.

Nigerianeren ble hyllet av United-fansen på vei inn i garderoben etter festforestillingen.

– Jeg støttet dette laget da jeg var ung, så de ser nok på meg som en av sine egne. Jeg ønsker bare å gjøre mitt beste, og det setter de pris på. Jeg har satt pris på dem også fra min førte dag i Manchester. De har stått bak meg, og jeg håper det fortsetter sånn.

– Jeg lover at jeg skal gjøre mitt beste, uansett om vi vinner eller taper, sier Ighalo, som er den første afrikaneren som scorer for United siden Eric Bailly gjorde det i 2017.

Han er optimistisk på Manchester Uniteds vegne, selv om klubben har vært gjennom utfordrende tider de siste årene.

– Du går gjennom perioder i alt du gjør i livet. Det er vanskelig når laget taper, og som supporter blir du skuffet. Nå er jeg en del av klubben, og jeg må sørge for at vi får resultater.

– Noen kamper vil bli vanskelige ettersom det er store lag som bruker mye penger i Premier League og Europa. Men jeg er sikker på at dette laget har en lys fremtid.

MINNET SØSTEREN: Odion Ighalo trakk fram en t-skjorte til ære for sin avdøde søster etter sin første United-scoring.

Solskjær: – Klar på søndag

Søndag kan Ighalo få sjansen til å ri videre på bølgen. Mye tyder på at både Anthony Martial og Marcus Rashford er ute med skader når United møter Everton på bortebane.

– Odion har vist hva slags type spiss han er, og han er klar for den kampen på søndag, sa Ole Gunnar Solskjær.

– Som tidligere spiss vet jeg hvor viktig det første målet er. Han har vært nære et par ganger og lukter mål. Du ser at han ønsker å være foran mål. Han viser at han er skarp i hodet på det målet.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med det han fikk se av Ighalo mot Club Brugge.

Respekten er gjensidig for United-supporter Ighalo.

– Jeg så ham spille da jeg var ung. Jeg så Andy Cole, Dwight Yorke, Teddy Sheringham og Ole. At jeg nå spiller for ham er fantastisk. Jeg er veldig lykkelig, avslutter Ighalo.