11 grunner for United-fans til å se Bundesliga i helga

Lørdag sparkes den første av de store ligaene i Europa igang igjen, når Bundesliga starter opp igjen.

For fotballhungrige United-supportere er det faktisk flere grunner til å benke seg foran TV-skjermene.

Her er noen av dem.

1: Jadon Sancho

Borussia Dortmund-stjernen har blitt koblet til United over lang tid, enda mer det siste halve året og med coronavirusets påvirkning på fotballen så kan faktisk sjansene for et Sancho-kjøp ha økt – i alle fall hvis United fortsatt ønsker og vil bruke 100 millioner pund eller kanskje mer på en enkeltspiller.

Lørdag kan man også se Sancho i en av de største kampene i tysk fotball, Revierderbyet mot Schalke.

Se Borussia Dortmund – Schalke på Viasport 1 klokka 15.30.

LES OGSÅ: Mange måneder med rykter – slik er situasjonen med Sancho
LES OGSÅ: Mitten: – Bare United som kan betale 100 millioner

HET: Det er ikke usannsynlig at Jadon Sancho ikler seg United-trøya neste sesong, men samtidig er det fortsatt mange skjær i sjøen.

2 og 3: Dayot Upamecano og Timo Werner

Leipzig-spillerne Upamecano (midtstopper) og Werner (spiss) er blant de heteste i Europa for tiden, og er også koblet til United de siste månedene. Upamecano, en 21 år gammel fransk U21-landslagsspiller, skal være verdsatt til cirka 55 millioner, mens målkåte Werner skal ha en utkjøpsklausul på 52 millioner. Senest for et par uker skrev SportBILD at United hadde kontaktet agenten til Werner, siden det i følge rapportene virker som om Liverpool (som også har vært interessert) er noe usikre på om de skal gå for ham.

Se Leipzig – Freiburg på Viasport 3 klokka 15.30

4: Kai Havertz

Bayer Leverkusen-spilleren har ikke vært på sitt beste hele sesongen, men det er heller ikke unaturlig når han bare er 20 år gammel. Hadde imidlertid en fin formstigning i ukene før coronaviruset stoppet fotballen – og med sju A-landskamper allerede sees han på som en av de fremtidige stjernene i tysk fotball. Jevnlig koblet til United, senest av Evening Standards United-journalist James Robson, som mente at United ser Havertz som et mulig alternativ hvis Jadon Sancho blir for dyr.

Se Werder Bremen – Bayer Leverkusen mandag 20.30 på Viasport 1.

STORTALENT: Kai Havertz slet litt i starten av sesongen, men unggutten hadde fått fart på sesongen da coronaviruset tok fotballen denne sesongen.

5, 6 og 7: Mulige Europa League-motstandere

Nevnte Leverkusen samt Wolfsburg og Eintracht Frankfurt er tyske lag som fortsatt henger med i Europa League sammen med United.

Det skal dog nevnes at Wolfsburg tapte 1-2 hjemme for Shakhtar Donetsk i første 8. delsfinale, mens Frankfurt røk med hele 0-3 hjemme for Basel. De to kan altså fort ryke ut før neste runde spilles (hvis den spilles). Bayer Leverkusen er imidlertid på vei videre etter 3-1 borte mot skotske Rangers i sin første 8. delsfinale.

Augsburg – Wolfsburg spilles lørdag 15.30 på Viaplay, Eintracht Frankfurt spiller hjemme mot Borussia Mönchengladbach lørdag 18.30 på Viasport 1 mens Leverkusen altså spiller mandag kveld.

8 og 9: Jean-Clair Todibo og Rabbi Matondo

Schalke-duo – og enda en grunn til å se på lørdagens storkamp mellom Dortmund og Schalke.

Matondo spiller i samme posisjon som Sancho, men skal være mye billigere og er selvsagt også mye mer uprøvd. Den 19 år gamle Schalke-vingen kommer som Sancho også fra England og ble senest denne uka koblet til United av Manchester Evening News. Har imidlertid ikke levert noe i nærheten av det Sancho har gjort så langt, men har noen landskamper for Wales.

Todibo er et ungt stortalent fra Barcelona som spilte noen kamper for dem i høst – før han så dro på utlånt til Schalke. Ble mer nevnt som et mulig United-mål før utlånet.

Se Borussia Dortmund – Schalke på Viasport 1 klokka 15.30.

10: Så må vi også nevne Bayern

Bayern-spillerne Philippe Coutinho og Kingsley Coman nevnes av og til også som United-mål, selv om Coutinho virker tvilsomt etter hans tidligere Liverpool-spill og det nå også er helt andre klubber enn United som kobles ti Coman.

Bayern-veteranen Thomas Müller dukker også opp en gang i blant, men den overgangen er nok også noen år for sent ute til å skje nå.

11: Og til slutt…

Dette betyr faktisk at det er toppfotball å se på skjermen igjen, noe helt annet enn repriser eller fotball på færøyene.

Bare det burde være mer enn god nok grunn for å benke seg for ganske mange av oss.

Merk. Borussia Mönchangladbachs Denis Zakaria er også blitt koblet til United i vinter, men han er nå skadet.