Ekspert Owen: Fra «det verste United-laget» til «han gjør det rette»

Hva skal man egentlig si om fotballeksperter?

Vel, det er i alle fall mange av dem.

Da blir nivået fort også litt forskjellig, og spørsmålene vi utenfor gjerne stiller oss blir: Hvor mange av dem er det som faktisk gir innsikt, og evner å se lengre enn akkurat det de ser foran seg til enhver tid?

Nå har BT-ekspert Michael Owen uttalt seg svært positivt til United, og etter elleve kamper uten tap så er det forståelig.

Ser man på Owens ekspertuttalelser om United denne sesongen så er det likevel nærmest vittig hvor positiv han er nå.

Owen om United i oktober:

– United er et midt på tabellen-lag.

– Jeg tror ikke de klarer topp seks denne sesongen, selv om det er sannsynlig at de klarer øvre halvdel.

– Dette må være det verste United-laget på mange tiår, er det ikke? Det har ikke vært så ille siden før Sir Alex Ferguson overtok.

Owen om United i november:

– Jeg er en tålmodig person, men hvis Jürgen Klopp eller Pep Guardiola var United-managere så er jeg sikker på at vi ville sett et mye bedre United-lag.

– United (les: Solskjær) klarer ikke å få det beste ut av spillerne sine.

SNAKKER MYE: Michael Owen i aksjon som fotballekspert under en av mange fotballsendinger de siste årene.

Owen om United i desember:

– I 80 prosent av kampene burde United kontrollere ballbesittelsen.

– De kan ikke bare være et kontringslag.

– De kan ikke spille som de gjør nå.

Michael Owen nå:

– United må være det ene laget som virkelig skulle ønske at coronaviruset ikke stoppet fotballen, men Fernandes er en fantastisk signering, Pogba er snart tilbake og pausen har vært god for Rashford også, siden han kommer til å være klar igjen.

– Plutselig ser man et United – og jeg har ikke selv kunnet si dette på mange år – men du ser på dette laget og tenker «wow, de er på vei tilbake».

– De brukte mye penger på forsvaret, de har fortsatt en av verdens beste keepere. Det ser lovende ut for dem. Det har jeg ikke kunnet si på lenge.

– Jeg skal innrømme at jeg stilte spørsmål (ved Solskjær-ansettelsen), fordi det ikke var mulig å se noen fremgang, men de siste par månedene før sesongen ble stanset så begynte jeg å tenke at han gjorde de rette tingene, at han bygget laget sitt på sin måte som de ikke har gjort på en del år.

Så blir det spennende å se hva Owen sier hvis United plutselig skulle tape noen kamper igjen når fotballen en dag igjen starter opp igjen.