Eikrem avgjorde

United-reservene snudde 0-1 til 2-1 mot Wigan.

Det høljet ned i Manchester-området i dag, i en slik grad at det en stund var fare for om reservelagskampen mot Wigan i det hele tatt kunne spilles.

Men været lettet, solen solen kom frem, og baneforholdene var mer enn gode nok til at kampen kunne avvikles uten problemer.

Ole Gunnar Solskjær måtte klare seg uten flere av sine vanlige førstevalg til kveldens kamp mot Wigan. Ritchie De Laet, Federico Macheda, Robbie Brady, David Gray og Craig Cathcart er alle på landslagsoppdrag denne uken, men det skulle heldigvis ikke få betydning for kamputfallet.

United-reservene, med Fabio, Anderson og Gary Neville fra start, vant nemlig en høyst fortjent, om enn knepen, seier over hardtarbeidende Wigan. Gjestene, som tidvis spilte langt over grensen, men utrolig nok slapp unna med kun tre gule kort, kunne imidlertid fort ha fått noe ut av oppgjøret. Ved ett tilfelle i andre omgang smalt for eksempel ballen i aluminiumen over Ben Amos, og ved et annet var det kun James Chesters hode som hindret scoring. Poeng til Wigan ville imidlertid vært blodig urettferdig.

0-1 på straffespark

Til tross for det var det Wigan som åpnet scoringene på Moss Lane. Etter en frisk United-åpning, fikk gjestene etter et kvarters spill sjansen fra straffemerket etter et klumsete taklingsforsøk av Cameron Stewart. Tomasz Cywka gjorde ingen feil fra 11-meteren, og stikk i strid med spillets gang ledet Wigan plutselig 1-0.

United-offensiven stilnet hen etter baklengsmålet, og i en 20-minuttersperiode skjedde det svært lite av betydning.

Men så, syv minutter før pause, kom omsider utlikningen. Anderson, som hele kvelden markerte seg positivt i sin sentrale midtbanerolle, mottok ballen fra Febian Brandy, fintet seg lynraskt mot venstre og fyrte den inn ved nærmeste stolpe. Der viste han virkelig rå kraft, den unge brasilianeren.

I minuttene som fulgte kom Sam Hewson og Cameron Stewart til hver sin mulighet, men omgangen ebbet ut med ett mål til hvert av lagene.

Avgjørelsen

I 2. omgang skrudde United opp tempoet. Joshua King, inn i pausen for Stewart, markerte seg umiddelbart, da han etter bare få minutter rundlurte backen sin og fant landsmann Magnus Eikrem inne foran mål. Han plasserte ballen enkelt og greit forbi en skog av spillere, og dermed sto det 2-1.

Først og fremst anført av Anderson, Eikrem, King og Febian Brandy, dominerte United nå mer og mer. Wigan fikk mer enn nok med å forsvare seg, og var heldige da en kjempepasning fra Anderson ble møtt med en dårlig førstetouch av King, som ellers ville vært helt alene med keeper.

Ben Amos i målet på motsatt side av banen, hadde nærmest vært arbeidsledig siden starten, da han etter en times spill måtte i aksjon på et innlegg fra venstre. Dessverre feilberegnet han totalt idet han gikk opp i feltet, man heldigvis kunne han dra et lettelsens sukk da James Chester headet Wigan-angriper McManamans gratisavslutning unna på selve målstreken.

Bare sekunder senere var det Wigan-keeperens tur til å prise gudene. Ikke fordi han tabbet seg og slapp unna slik Amos hadde gjort, men fordi Kings heading traff tverrliggeren hans. Der burde det ha stått 3-1.

Men 3-1 skulle det aldri bli, til tross for at tilbudene sto i kø. Sam Hewson, Febian Brandy og Gary Neville(!) kom alle til muligheter, men Wigan-keeperen gjorde sitt til å begrense målfesten – han gjorde en meget god kamp. Forsvarerne hans skal også ha kreditt for måten de opptrådte på da det røynet som verst.

Tilfreds etter pause

Ole Gunnar Solskjær var spesielt tilfreds med hva laget presterte etter pause.

– Første omgang var litt slapp fra vår side, og tempoet var ikke på samme nivå som det vanligvis er. Vi var ikke gjennombruddshissige nok, verken i pasningene eller løpene våre – selv om vi hadde nok av sjanser til å avgjøre kampen da. I andre omgang var vi mer dominerende, og spilte med større entusiasme. Vi løp mer og fikk opp tempoet, og det ble en fin seier til slutt, sier Solskjær til united.no.

Anderson var å finne i reservenes startoppstilling, og midtbanespilleren fant lekkert veien til nettmaskene.

– Det hører med til sjeldenhetene, men det var godt å se han score, smiler Solskjær.

Reservelagstreneren så sine to landsmenn, Magnus Eikrem og Joshua King, avgjøre kampen sammen.

– Det var et fint mål, og Magnus gjorde igjen en veldig god kamp. Det var også et veldig godt forarbeid av Josh, sier Solskjær.

KAMPFAKTA

UNITED (1) – WIGAN (1)

16. min.: 0-1 Cywka (str.) 38. min.: 1-1 Anderson (Brandy) 48. min.: 2-1 Eikrem (King)

Uniteds lag: Ben Amos, Fabio, Gary Neville, James Chester, Joe Dudgeon, Cameron Stewart (Josh King, 46.), Matty James, Anderson, Sam Hewson, Magnus Eikrem (Oliver Norwood, 72.), Febian Brandy (Oliver Gill, 88.)

Uben.innbyttere: Conor Devlin, Scott Wootton.