Northern Ireland v England: Group A - UEFA Women's EURO 2022

Russo-dobbel da England tok nok en enkel seier

Englands fest i EM på hjemmebane fortsetter. Lionesses tok sin tredje strake seier og vant 5-0 mot Nord-Irland og vinner gruppa med 14-0 i målforskjell. Mary Earps spilte hele kampen mellom stengene for England, mens Alessia Russo og Ella Toone kom inn ved pause.

Norge tapte 1-0 mot Østerrike og er med det ute av mesterskapet. Uniteds Vilde Bøe Risa og Maria Thorirsdottir ble begge sittende hele kampen på benken.

England 5-0 Nord-Irland

Mary Earps startet som ventet på keeperplass da England tok en enkel seier mot Nord-Irland og med det sikret seg full pott. Ella Toone og Alessia Russo startet kveldens kamp på benken, men kom begge inn ved pause. England ledet da 2-0 etter scoringer av Fran Kriby og Beth Mead.

Alessia Russo og Ella Toone markerte seg begge raskt etter de kom inn, og kun 130 sekunder ut i omgangen økte Russo til 3-0 for England! Like etter fant de to United-spillerne hverandre og Russo satte inn sitt andre for kvelden etter en nydelig prestasjon og England opp i 4-0.

UNITED-LINK: Alessia Russo satt inn 4-0 etter assist fra lagvenninne Ella Toone.

Med kvarteret igjen på klokka fikk England enda en nettkjenning og gikk opp i 5-0 etter et selvmål, noe som til slutt ble sluttresultatet.

Norge 0-1 Østerrike

Norge måtte slå tilbake etter det grusomme 8-0-tapet mot England mandag. Maria Thorirsdottir og Vilde Bøe Risa startet begge i fadesen mot England, men startet på benken fra start i kveldens skjebnekamp.

Norge fikk lite til å stemme i den første omgangen og skapte svært lite. Til pause lå de norske jentene under etter en meget svak omgang mot et aggressivt østerisk lag. Hoffenheim-spiller Nicole Billa fikk gå opp helt alene i boks og stange inn 1-0 etter 37 minutters spill.

Norge presset på for de to målene de trengte, men klarte ikke å finne nettmaskene. Vilde Bøe Risa kom inn på tampen og forsøkte å bidra til at Norge skulle få et mål, men det hjalp ikke. Med det er Norge ute av mesterskapet.